© Dominiek Claeys
Geluid   /   Concert

Jazz Op Zondag: Karen Willems - Terre Sol Four • Studio STUK

Percussionist en muzikale dwarsdenker Karen Willems stelt haar nieuwe project met drie saxofonisten voor

➤ Zon 23.11 - 19:30 (doors)
➤ Studio Manhattan - Adres: Kolonel Begaultlaan 21, Leuven
➤ Gratis

PROGRAMMA

19:30 doors + bar
20:30 Karen Willems - Terre Sol Four

• KAREN WILLEMS - TERRE SOL FOUR

Drummer en percussionist Karen Willems bouwde een carrière op bij bands als Zita Swoon Group, Yuko, Jan Swerts, alsook met haar eigen project Inwolves. Met haar speelse attitude en avontuurlijke drumstijl schippert ze moeiteloos tussen pop, experimentele rock en vrij improvisatie. Sinds 2020 wil Willems echter de essentie van haar praktijk verder uitpuren. Geholpen door de pandemie bracht ze vier solo tapes uit, introverte verkenningen met ongewone instrumentatie, field recordings en een combinatie van elektronische en akoestische klankbronnen. Met haar nieuwe dubbel LP Grichte (2022) bouwt ze nu verder op dit onderzoek. Het eerste deel van het album is een organische solo exploratie die opgenomen werd in de Dunk!studio midden in de Zottegemse velden. Voor de tweede albumhelft nodigde Willems drie saxofonisten uit: Vincent Brijs, Marc De Maeseneer en John Snauwaert. Dit deel is luider, potiger en extatisch, met stevige referenties naar jazz en rock. Het belooft een Jazz Op Zondag met een hoek af te worden.

Karen Willems: drums, percussie, zang
John Snauwaert: tenor- en sopraansax
Marc De Maeseneer: baritonsax
Vincent Brijs: baritonsax

Studio STUK
Dans, Beeld & Geluid in de iconische Manhattan
i.s.m. De Hoorn

➤ BEREIKBAARHEID: De Manhattan is gelegen aan de Vaart Leuven-Mechelen. / Te voet: 20 min van het station / Met de fiets: fietssnelweg F8 en F3 / Met het openbaar vervoer: Neem buitenringbus 600 tot Engels plein / Met de auto: parking Vaartkom

➤ TOEGANKELIJKHEID: De zaal is toegankelijk voor personen met een rolstoel. Het reguliere sanitair is bereikbaar met een lift. Jammer genoeg is er geen MIVA-toilet.

➤ STUDIO CAFÉ: Ons café is steeds open vanaf 19:30. Kom vroeg, blijf hangen.

➤ SAFER SPACE: Studio STUK streeft er naar een inclusieve plaats te zijn voor iedereen. Wij nemen elke vorm van intimidatie serieus. Spreek gerust een STUK-collega of iemand van de bar aan.

zo 23 okt 2022 19:30

Locatie

Manhattan
  • Kolonel Begaultlaan 21
  • 3012 Leuven

Prijs

GRATIS