Geluid   /   Concert

geannuleerd — Julia Reidy / Lamina

Dit concert wordt geannuleerd omdat Julia Reidy door treinproblemen niet in Leuven raakt.

Alle tickets worden automatisch terugbetaald - onze excuses voor het ongemak.

• Julia Reidy
(live)

"Reidy speelt deze weldoordachte nummers voor sologitaar op zo’n eigenzinnige en emotioneel expressieve manier, dat zelfs de gewoonste dingen gemuteerd en vreemd klinken.” - Pitchfork

Julia Reidy is een Australische muzikant die in Berlijn woont. Wat Reidy met gitaar en stem doet, is volkomen uniek: stuwende fingerpicking op 12-snarige gitaar (in ‘reine stemming’), spookachtige stemmen met een vleugje autotune, subtiele elektronische tonen en effecten. Een heerlijk warm bad dat tegelijk bevreemdend en futuristisch klinkt. Reidy bracht al heel wat albums uit bij o.a. Editions Mego en Oren Ambarchi’s Black Truffle-label, zoals de nieuwste soloplaat World In World (2022) die overal bejubeld werd. In het najaar van 2023 staat er ons alweer een nieuw album te wachten dat net als Reidy’s andere platen zal kunnen worden toegevoegd aan de canon van hedendaagse gitaarklassiekers.

• Lamina
(live)

Lamina is het alterego van de Franse kunstenaar Clarice Calvo-Pinsolle. In de Baskische mythologie is het een half menselijke, half dierlijke geest die in het bos woont. Het is een nachtwezen dat in grotten en in de buurt van waterbronnen en kreken leeft. Zo klinkt Lamina's muziek ook moerassig en grommend, als een levend ecosysteem. Dikke texturen, elektronische effecten en field recordings smelten samen in persoonlijke klanklandschappen. Haar eerste album Amalur verscheen in 2021 op Complex Holiday en haar laatste werk Les Lignées werd gepubliceerd op Mus Joutra.

Lamina is een copresentatie met Overtoon.

do 26 okt 2023 20:00

Locatie

STUK Labozaal

Prijs

€14 (basis)
€10 (reductie)