Geluid   /   Concert

Kaitlyn Aurelia Smith / Elisabeth Klinck (album release)

Amerikaanse avant-pop componist Kaitlyn Aurelia Smith keert terug naar België, naast violist Elisabeth Klinck die haar debuutalbum voorstelt

➤ Dinsdag 25 april 2023 - 20:00
➤ STUK Studio & STUK Soetezaal
➤ €16 / €12 (korting met STUK- of KU Leuven Cultuurkaart)

PROGRAMMA

20:00 - STUK Studio: Elisabeth Klinck (album release)
21:30 - STUK Soetezaal: Kaitlyn Aurelia Smith

• ELISABETH KLINCK
(live, album release)

Elisabeth Klinck is een violist, componist en performer uit Gent. Vanuit haar achtergrond in de klassieke muziek slaat ze een brug naar de wereld van de experimentele elektroakoestische muziek. Ze schept emotionele klanklandschappen met zachte aangehouden tonen, hypnotiserende patronen, extended viool technieken, field recordings en vrije improvisatie, waarmee ze opzoek gaat naar een gevoel van tijdloosheid. De voorbije jaren werkte Klinck al veelvuldig samen met o.a. Miet Warlop, Sarah Davachi, Ben Bertrand en Benjamin Abel Meirhaeghe. In april 2023 brengt ze haar solo debuutalbum uit bij het label Hallow Ground (bekend van o.a. Kali Malone en FujiIIIIIIIIIIta). Het album is gecreëerd en opgenomen in een verlaten dorp in de Spaanse Pyreneeën, zij aan zij met muzikale partner Oscar Claus. De omgeving inspireerde hen tot verstilde, collage-achtige composities waarin tijd en ruimte helemaal losgelaten worden.

• KAITLYN AURELIA SMITH
(live AV)

Vanuit de Amerikaanse West Coast bouwt elektronica componist en vocalist Kaitlyn Aurelia Smith al meer dan tien jaar aan een eigenzinnig oeuvre. Gewapend met een Buchla modulaire synthesizer en geïnspireerd door new age, zen filosofie en vroege elektronische muziek - ze werkte al samen met niemand minder dan Suzanne Ciani - is ze uitgegroeid tot een fenomeen binnen de hedendaagse alternatieve muziek. Haar nieuwe album Let’s Turn It Into Sound kwam recent uit bij het label Ghostly International. Het is haar meest poppy en uptempo worp tot nu toe. Barokke composities krioelen van de bizarre vocale melodieën, abrupte ritmewisselingen en extravagante details. Een amusante en lichtjes psychedelische avant-pop trip die weerspiegeld wordt in het overdadige kleurenpalet in het artwork.

di 25 apr 2023 20:00
Tickets Laatste tickets Uitverkocht

Locatie

STUK Studio

Prijs

€16 (basis)
€12 (reductie)