Geluid   /   Concert

Klangstof + Avondlicht

Minimalistisch, sexy en doorspekt met moddervette synths: het Nederlandse electropoptrio Klangstof is terug met een tweede album.

TIMING

20:00 doors
20:15 Avondlicht
21:00 Klangstof

Het Amsterdamse electropoptrio Klangstof stelt in STUK zijn tweede album The Noise You Make Is Silent voor. Sinds het debuut Closed Eyes To Exit uit 2016 staat het muzikale geesteskind van Koen van der Wardt garant voor minimalistische songs op het snijvlak van synthpop, postrock en elektronische grooves. Klangstof was de eerste Nederlandse band ooit die op Coachella en Bonnaroo speelde en tourde zelfs als support voor The Flaming Lips in giga-theaters. Nadat ze een serieuze klap kregen van de muziekindustrie (de band moest in ruil voor een forse investering van Warner een hit schrijven, die er niet kwam) was er nood aan herbronning en een nieuwe bezetting. Van der Wardt vond echter snel zijn speelsheid, impulsiviteit en drang tot experiment terug, wat resulteerde in een gloednieuw album. De eerste single Attack Attack klinkt alvast groots en haarfijn qua productie. Uitkijken naar hun eerste Belgische show in drie jaar!

'Je kan Klangstof nog het best vergelijken als het liefdeskind uit een trio van Radiohead, Sigur Ros en Oscar And The Wolf.' – Dansende Beren

Interview 3voor12 met Klangstof

Avondlicht is het muzikale geesteskind van de Antwerpse muzikant en producer Matthias Dziwak. Zijn donkere en breekbare geluid meandert van dansbare breakbeats over weidse ambient tot genres als postrock en postklassiek. Na een jarenlange zoektocht brengt Avondlicht eindelijk zijn debuutalbum Hyperromance uit op 3 april 2020, het resultaat van een emotionele en geografische reis langs het majestueuze Andes-gebergte, het zonnige Portugal en de besneeuwde grachten van Amsterdam.

wo 4 mrt 2020 20:00

Locatie

STUK Labozaal

Prijs

Kassa
€14 basis
€10 STUKkaart / cultuurkaart

VVK
€12 basis
€8 STUKkaart / cultuurkaart