© Bruno Des Tombes
Geluid   /   Concert

Klara Lewis + Het Interstedelijk Harmoniumverbond

Belgische première van Klara Lewis’ intense audiovisuele liveshow en albumrelease van Het Interstedelijk Harmoniumverbond.

TIMING
20:00 doors
20:15 - 21:00 Het Insterstedelijk Harmoniumverbond
21:15 - 22:00 Klara Lewis
23:00 curfew

STUK en KRAAK vullen de Labozaal met immersieve geluidservaringen: akoestisch of door speakers, met of zonder beeld. Op het programma staan Klara Lewis, die haar album Care voor het eerst in België presenteert, en de release van het debuutalbum van Het Interstedelijk Harmoniumverbond.

De Zweedse experimentele producer Klara Lewis is een kind van de Stockholmse ambient-scène, waartoe ook Kali Malone en Ellen Arkbro behoren. Haar intense geluidssculpturen meanderen tussen ijskoud en stomend heet, met vaag herkenbare field recordings, stemmen of flarden soul. In 2018 verscheen haar derde album Care, in samenwerking met Simon Fisher Turner, waarmee ze het tot Berlin Atonal en MUTEK schopte. Live brengt Lewis haar muziek met imponerende video- en kleurprojecties.

Het Interstedelijk Harmoniumverbond verenigt vier dronemuzikanten uit vier verschillende steden: Glen Steenkiste (Hellvete), Brecht Ameel, David Edren en Steve Marreyt. Samen omarmen ze de spectrale schoonheid van het harmonium, een akoestisch klavierinstrument dat via een blaasbalg lange tonen kan aanhouden. Met vier harmoniums brengen ze langgerekte composities waarin textuur en klankkleur centraal staan. Vanavond stellen ze hun debuutalbum voor, dat verschijnt bij KRAAK.

“An extraordinary, moving montage of field recordings and electronics”

The Quietus about Care by Klara Lewis and Simon Fisher Turner

“The way Lewis manipulates recordings of her own surroundings is expressive and intuitive, and the music sparkles with personality despite its sparseness.”

The Wire Magazine about Klara Lewis
vr 29 mrt 2019 20:00
vr 29 mrt 2019 20:00

Locatie

STUK Labozaal

Prijs

Kassa
€14 basis
€10 STUKkaart / cultuurkaart

VVK
€12 basis
€8 STUKkaart / cultuurkaart

Bijkomende info

TIMING

20:00 doors
20:15-21:00 Het Interstedelijk Harmoniumverbond (album release)
21:15-22:00 Klara Lewis (live AV)
22:30 curfew