Film
Cie Tartaren / Roel Goyens

Kopschuif

© Cie Tartaren

In de wereld van Bas zijn de stemmen die wanhopig contact zoeken met hem in het beste geval achtergrondruis. De gemuilkorfde pogingen slaan wel af en toe een kleine bres in de bouwval die hem permanent insluit, maar de muren slopen zit er nooit echt in. Bas blijft zweven in de schemerzone tussen waan en realiteit, tussen respons en isolement.

In Kopschuif gaat Roel Goyens een unieke samenwerking aan met sociaal-artistiek theatergezelschap Cie Tartaren. Puttend uit het psychiatrisch verleden van zijn acteurs en uit gesprekken met specialisten dompelt de regisseur de kijker onder in een surreële wereld, die voor een handvol getormenteerde zielen wel eens een bittere realiteit kan zijn. Op een plek waar communicatie een uitdaging is, opent Kopschuif een debat dat de patiënt, de hulpverlener en de kijker dichter bij elkaar brengt.

De avond wordt ingeleid door een lezing van Dr. Zeno Van Duppen (Universitair Psychiatrisch Centrum KU Leuven) en afgerond met een nagesprek in aanwezigheid van de regisseur en makers.

2019, 16’07’’, Nederlands, Engels ondertiteld
Screenplay: Roel Goyens - Composer: Marina Elderton - DoP: Laurens De Geyter - Editor: Bram Rabaey - Art Director: Nico Cauwenberghs - Sound: Arnout Colaert - Actors: Cedric Denayer, Toni Vandenplas, Soetkin Claes, Lieve Matthijs, Jacques Bollens, Ursula Coene, Saskia Jacobs, Jeroen Leenders - Producer: Compagnie Tartaren - Production Assistant: Leen van Nunen

Foto's © Joeri Thiry / STUK

do 20 feb 2020 20:00

Locatie

Cinema ZED STUK

Prijs

GRATIS

Tags

artefact