Geluid   /   Concert

Kris Dane + The Antler King (Autumn Falls)

Singer-songwriter Kris Dane keert terug met melancholische ballads over verlies en identiteit.

Met zes prima soloalbums in zijn discografie en een verleden bij de begindagen van dEUS en Ghinzu is Kris Dane al lang geen onbekende meer in de Belgische muziekscene. Toch heeft de Brusselse singer-songwriter nooit de aandacht gekregen die hij verdient. Zijn nieuwste worp U.N.S.U.I. is evenwel emotioneel zo ontwapenend en muzikaal zo uitgepuurd dat een doorbraak onvermijdelijk lijkt. Met teksten over verlies, identiteit en liefde fluistert, mompelt en croont Dane over korrelige jazzgrooves van de hand van klasbakken als Dré Pallemaers en Pascale Paulus (beide van de vaste begeleidingsband van Mélanie De Biasio). Laat je wegvoeren door het 16-minuten durende Shades, dat klinkt als een klassieke rockballad die altijd al bestaan heeft.

Ook de support The Antler King valt in de categorie ‘terug van nooit weggeweest’: ze timmeren al sinds 2011 aan lo-fi indiepop met kleurrijke vocale harmonieën en kruimels psychedelica. In STUK komen ze hun nieuwste album Ten for a Bird voorstellen.


Klinkt als: Tindersticks, Melanie De Biasio, Leonard Cohen

Dit concert maakt deel uit van Autumn Falls - in samenwerking met Toutpartout.

di 23 okt 2018 20:00

Locatie

STUK Labozaal

Prijs

Kassa
€ 16 Basis
€ 14 STUKkaart
VVK

€ 14 Basis
€ 12 STUKkaart

Gratis voor bezoekers met een Autumn Falls-Pass

20:00

doors

20:15

The Antler King

21:00

Kris Dane

Extra info

10 OM TE ZIEN

klik op tickets, klik daarna onder de prijscategorieën op het promocode-tekstje, voer de code 10omtezien in en bestel je gratis tickets!