Loverman
Geluid   /   Concert

Loverman curates: Dida / Victor De Roo / Daisy Darkpark b2b crat (dj) • Studio STUK & Het Depot

Het Depot & STUK presenteren:

Troubadour beklijft met uitgeklede gitaar-ballads en een formidabele diepe stem. Deze Leuvenaar nodigt daarnaast ook enkele bevriende muzikanten uit.

➤ Don 13.10 - 19:30 (doors)
➤ Studio Manhattan - Adres: Kolonel Begaultlaan 21, Leuven
➤ €12 / €8 (korting met STUK- of KU Leuven Cultuurkaart)

PROGRAMMA

19:30 doors + bar
20:15 Dida
21:00 Loverman
22:00 Victor De Roo
23:00 Daisy Darkpark b2b crat (dj)
00:00 end

• DIDA
(live)

Dida is het alter ego van componist en DJ Dennis Vanderauwera. Zijn voortdurende geflirt met het onnozele en het grappige geven zijn elektronische composities iets geheel unieks. Voor Dida gaan genialiteit en kinderlijkheid hand in hand, schijnbaar amateurisme wordt ingebed in compositorische complexiteit en bombastische grandeur die nog het meeste doet denken aan klassieke muziek. J.S. Bach is dus nooit veraf, maar dat geldt ook voor de pensenkermis, goedkope MIDI-based wachtmuziekjes of het postmoderne universum van James Ferraro. Zijn laatste EP Waes Hael! omvat zeven losgeslagen Kerstsongs die jingelen en jangelen tot de auditieve verwarring compleet is. Licht voor de oren, veeleisend voor de hersenen, knipoogje naar de Vlaemsche cultuur hier, knipoogje naar de nachtclub daar.


• LOVERMAN
(live)

Loverman is het alterego van de in Wijgmaal geboren muzikant en zanger James De Graef. De voorbije jaren maakte hij al faam met de geflipte spacerockband band Shht en het experimentele popduo Partners (samen met Daisy Darkpark). Al die tijd tokkelde hij ook op zijn oude akoestische gitaar, wat resulteerde in uitgeklede love songs, opgenomen met weinig middelen ergens op een dak. De invloed van de moderne troubadours (Brel/Walker/Cohen) is zeer herkenbaar, maar zelf citeert Loverman ook de krakende elektronica van Burial, zijn Brits-Belgische identiteit en de televisieserie The Singing Detective. Verwacht een theatrale liveshow van een rasperformer, met bijzondere bijrollen voor de stilte en het onverwachte. Maar vooral: een formidabele diepe stem die schuurt en ontroert.


• VICTOR DE ROO
(live)

Muzikant en ex-DJ Victor De Roo is diep geworteld in de Brusselse scene. Zijn veelzijdige oeuvre spant van Nederlandstalige new wave met De Nooit Moede (R.I.P.) over elektroakoestisch solowerk tot uiteenlopende samenwerkingen met dichter Alex Deforce, Nederpopper Meetsysteem of zangeres Rachel Sassi. Naast zijn eigen ‘sort of label’ Kontakt Group brengt De Roo muziek uit op o.a. Stroom en Knekelhuis. Vorig jaar creëerde hij nog samen met kunstenaar Lewi Moors een audiovisuele 360° film voor de fulldome van KNAL! Festival, nu brengt hij een solo set in de Manhattan.


• DAISY DARKPARK B2B CRAT
(dj)

Om de avond af te sluiten als een echt familiefeest nodigt Loverman zijn ‘partner’ Daisy Darkpark uit, die de decks zal delen met MONTAGE labelbaas crat. Wie Daisy live aan het werk wil zien, komt ook best naar de Studio STUK Opening Night (Tien Om Te Zien) op 29 september.

STUK & HET DEPOT PRESENT: THE ARTIST CURATES

In hun nieuwe reeks nodigen Het Depot en STUK straffe muzikanten uit om zelf een programma te cureren. Ze krijgen de kans om nieuw werk voor te stellen en omringen zich met Belgische of internationale gasten die hen inspireren. In het najaar van 2022 cureren M I M I en Loverman zo elk een avond in Studio Manhattan.

Studio STUK
Dans, Beeld & Geluid in de iconische Manhattan

➤ BEREIKBAARHEID: De Manhattan is gelegen aan de Vaart Leuven-Mechelen. / Te voet: 20 min van het station / Met de fiets: fietssnelweg F8 en F3 / Met het openbaar vervoer: Neem buitenringbus 600 tot Engels plein / Met de auto: parking Vaartkom

➤ TOEGANKELIJKHEID: De zaal is toegankelijk voor personen met een rolstoel. Het reguliere sanitair is bereikbaar met een lift. Jammer genoeg is er geen MIVA-toilet.

➤ STUDIO CAFÉ: Ons café is steeds open vanaf 19:30. Kom vroeg, blijf hangen.

➤ SAFER SPACE: Studio STUK streeft er naar een inclusieve plaats te zijn voor iedereen. Wij nemen elke vorm van intimidatie serieus. Spreek gerust een STUK-collega of iemand van de bar aan.

do 13 okt 2022 19:30

Locatie

Manhattan
  • Kolonel Begaultlaan 21
  • 3012 Leuven

Prijs

€12 (basis)
€8 (STUKkaart of KU Leuven Cultuurkaart)

Gratis voor leden Subbacultcha