© Kevin Kelamrani Lince
Geluid   /   Concert

Loverman / Daisy Ray (uitverkocht)

Dubbele release show van twee grensverleggende Leuvense artiesten.

PROGRAMMA

20:00: deuren + Elvira (dj)
20:30: Daisy Ray
20:55: Daisy Ray invites Loverman
21:15: pauze + Elvira (dj)
21:30: Loverman (feat. Daisy Ray)
22:30: Elvira (dj)
00:00: einde

PRAKTISCH

➤ Dinsdag 30.04 - 20:00 (uitverkocht)
➤ STUK Labozaal - Naamsestraat 96, Leuven
➤ €14 / €10 (STUKkaart / KU Leuven Cultuurkaart / -19)
➤ Staand concert met bar en open deuren.

• Daisy Ray
(live)

Femke Fredrix staat op het podium als Daisy Ray. In haar muzikale universum van klank, tekst en performance brengt ze clubcultuur, storytelling en kinderliedjes samen. Voor Daisy is samen muziek luisteren en maken een manier om te delen, te zorgen en lief te hebben, te vechten, los te breken en zichzelf opnieuw uit te vinden. Na drie jaar van spontane DIY online releases brengt Daisy nu een album uit bij het Atheense label Heat Crimes. Het resultaat is een compilatie van studiowerk en live songs opgenomen tussen 2019 en 2023, mee vormgegeven door de Grieks-Armeense etnomusicoloog en filmmaker Arlen Dilsizian.

• Loverman
(live)

Loverman is het alterego van de in Wijgmaal geboren muzikant en zanger James De Graef. De voorbije jaren maakte hij al faam met de geflipte spacerockband Shht en het experimentele duo Partners (samen met Daisy Ray). Al die tijd tokkelde hij ook op zijn oude akoestische gitaar, wat resulteerde in uitgeklede love songs, opgenomen met weinig middelen ergens op een dak. De invloed van de moderne troubadours (Brel/Walker/Cohen) is zeer herkenbaar, maar zelf citeert Loverman ook de krakende elektronica van Burial, zijn Brits-Belgische identiteit en de televisieserie The Singing Detective. Verwacht een theatrale liveshow van een rasperformer, met bijzondere bijrollen voor de stilte en het onverwachte. Maar vooral: een formidabele diepe stem die schuurt en ontroert.

• Elvira
(dj)

De Frans-Brusselse artiest en DJ Elvira is van alle markten thuis. Ze maakt elektroakoestische muziek en sounddesign voor dans of beeldende kunst, maar schuimt als DJ evengoed de clubs en internetradio’s af (o.a. Kiosk en LYL Radio). Van liquid-bass over bubble-dub tot psychoakoestische ritmes: Elvira’s set belooft het feest verder te zetten na Loverman.

Loverman © Elise Dervichian / Elvira

di 30 apr 2024 20:00

Locatie

STUK Labozaal

Prijs

UITVERKOCHT