Expo

Maarten Vanermen

Vanaf 9 november starten Cas-co en STUK een presentatieplatform voor beeldend kunstenaars verbonden aan Cas-co. STUKcafé biedt voortaan exporuimte aan Cas-co residenten (N+1 & STUDIO) die de bezoekers zullen verrassen met een serie van interventies, video’s, grafisch en beeldend werk recht uit de Cas-co Studio's.

De kick-off wordt verzorgd door kunstenaar Maarten Vanermen (°1986). Hij creëert een nieuw werk waarbij via een live feed de steeds veranderende luchtbeelden boven STUK gestreamd worden in een tweeledige videopresentatie; naast het originele beeld van de natuurlijke gradiënt in de lucht zie je het geanalyseerde beeld van diezelfde lucht in de vorm van een digitale gradiënt. Vanermen presenteert daarnaast untitled stackings, een serie prints die opgebouwd zijn via hetzelfde procédé.

Maarten Vanermen
(°1986, Leuven)

Een uitgesproken fascinatie voor de raakvlakken tussen licht, ruimte/tijd en de perceptie hiervan vormt de drijfveer achter het beeldend werk van Maarten Vanermen. In een poging deze processen te begrijpen en te beschrijven maakt Vanermen gebruik van een combinatie van analoge en digitale media; oude TL-lampen, beamers, hoogtechnologisch en afgedankt audiovisueel materiaal. Zo creëert hij een haast visuele dissectie van de hem omringende thema’s en onderwerpen.
Maarten Vanermen behaalde zijn master beeldende kunsten aan LUCA Brussel en volgde daarna het postgraduaat programma Transmedia in Brussel. Hij woont in Schaarbeek en werkt in Leuven.

Foto's © Joeri Thiry / STUK

do 9 nov 2017 19:00 - zo 17 dec 2017

Locatie

STUKcafé

Prijs

GRATIS

Bijkomende info

Opening do 9 nov 2017

Tags

stukcafé