David Helbich © Marinus Toorman
Geluid   /   Geluidskunst

Masterclasses David Helbich & Wim Janssen

Gratis dubbele masterclass door David Helbich en Wim Janssen op 17 oktober in Cas-co en STUK

In het kader van het WORKSPACE/LABO programma van Cas-co en Beyond Music #3 in STUK geven kunstenaars David Helbich en Wim Janssen elk een masterclass over hun transdisciplinaire praktijk. De gratis dubbele masterclass is gericht naar een publiek van kunstenaars met een praktijk in beeldende kunst, performance, installatie en/of geluid.

Kunstenaars David Helbich en Wim Janssen brengen geluid of ruimte vaak in relatie met audiovisuele technologieën om multimediaal werk te maken dat verband houdt met de context waarin het is gemaakt.

Het werk van kunstenaar Wim Janssen resulteert uit de artistieke vertaling van één medium naar een ander. Tijdens zijn eerste residentie in Cas-co werkt Janssen aan een nieuwe installatie waarin pellicule-film niet wordt gebruikt om beelden te maken, zoals in analoge film en fotografie, maar om klank op te wekken.

Geluidskunstenaar, performer en man achter Belgian Solutions David Helbich creëert groepsperformances waarin hij zijn publiek uitnodigt om in interactie te gaan met elkaar en hun omgeving. Tijdens zijn masterclass gebruikt hij de deelnemers als ‘testpubliek’ voor zijn nieuwe performance All One Shape, die in première gaat op Beyond Music #3 op 27 november.

Praktisch

  • Gratis
  • Voertaal Engels
  • Max. 16 deelnemers
  • Donderdag 17 oktober (10:00-17:00)
    • 10:00-13:00 masterclass Wim Janssens - Cas-co (Vaartstraat 94, 3000 Leuven)
    • 13:00-14:00 lunch - STUK Artiestenkeuken (Naamsestraat 96, 3000 Leuven)
    • 14:00-17:00 masterclass - STUK Labozaal
do 17 okt 2019 10:00

Locatie

Cas-co & STUK

Prijs

Voertaal

Engels