Dans   /   Geluid   /   Concert   /   Nightlife   /   Performance

Joshua Serafin - Miss / Promis3 / Burenhinder • Studio STUK

Een Filipijnse miss-verkiezing, futuristische hyperpop en afterparty met all-female rave collectief: STUK viert queer arts met een kleurrijke multidisciplinaire avond

➤ Don 6.10 - 19:30 (doors)
➤ Studio Manhattan - Adres: Kolonel Begaultlaan 21, Leuven
➤ €10

PROGRAMMA

19:30 doors + bar
20:00 Luke Fowler - Patrick (video screening)
20:30 Joshua Serafin - Miss (dance/performance)
21:45 Promis3 (concert)
22:30 Burenhinder: instar x waltur / special guest: Stella K (dj)
01:00 end

+ doorlopende video installatie: Luke Fowler - Patrick


Let op: Joshua Serafin - Miss is met gesloten deuren. Wees op tijd, laatkomers worden niet meer binnengelaten.

• JOSHUA SERAFIN - MISS
(dans)

De Filipijnen zijn met 15 winnaressen de absolute recordhouder wat betreft internationale schoonheidswedstrijden. Bovendien is Queen Philippines de grootste en meest prestigieuze wedstrijd voor transvrouwen. In Miss ontsluiert de van oorsprong Filipijnse Joshua Serafin de politiek, cultuur en praktijken achter de queer schoonheidsindustrie. Door in te zoomen op het strenge regime en de strikte choreografieën, hekelt Serafin in Miss de codes van performen die je aantreft in de Filipijnse transgender schoonheidswedstrijden. Queerness veegt daarbij alle categorisatie van vrouwelijkheid en fantasie uit. Joshua Serafin baseerde zich voor Miss op interviews met enkele regionale queens. Zo ontrafelde hij niet alleen de mechanismen achter de wedstrijden, maar evenzeer de religieuze en koloniale invloeden die tot op vandaag doorwerken.


• PROMIS3
(concert)

Het Belgische duo Promis3 is aan een onstuitbare opmars bezig. Hun aanstekelijke mix van futuristische cyberpop, mindblowing productieskills en anime-achtige stijl bereikt nu al een toegewijde fanbase. De chemie tussen leden Andras en Brent zorgt voor onvergetelijke live shows die barsten van de energie. Ze halen inspiratie uit game soundtracks, euforische europop, blinkende Japanse anime en 00’s stadion-trance. Hun single Future Funeral slaat meteen aan als een bom, net als hun interpretatie van Eiffel 65’s euro-classic Blue. Muziek uitbrengen doet Promis3 helemaal zelf op hun eigen label en agency Simulated Paradise.


• BURENHINDER
(dj)

De afterparty wordt gecureerd door het all-female ravecollectief Burenhinder. Het ontstond in 2021 als een multidisciplinair platform waar vrouwelijke artiesten (dj’s, beeldend kunstenaars …) veilig kunnen vernetwerken en groeien. Burenhinder kaart thema’s aan als genderongelijkheid en grensoverschrijdend gedrag in de club scène, en kampt zich tegen het stigma dat wat vrouwelijk is lief en zacht moet zijn. Hoe dat klinkt? Denk hoge BPMs, denk distorted kicks, denk op hol geslagen ritmes. Voor de gelegenheid zullen Burenhinder-oprichters Instar en Waltur b2b draaien. Daarnaast nodigen ze ook gast-dj Stella K uit.


• LUKE FOWLER
(video)

De film Patrick van de Schotse kunstenaar en muzikant Luke Fowler is een postuum portret van muziekproducer Patrick Cowley dat je onderdompelt in de postindustriële charmes van de South of Market-wijk in San Francisco, ooit beroemd om zijn dansclubs en lederbars. Aan de hand van archiefbeelden, opgenomen geluiden, papieren, notities, kunstwerken, belangrijke ruimtes en getuigenissen van vrienden gaat de film op zoek naar de nog steeds voelbare energie van Cowley.

Studio STUK
Dans, Beeld & Geluid in de iconische Manhattan
i.s.m. De Hoorn

➤ BEREIKBAARHEID: De Manhattan is gelegen aan de Vaart Leuven-Mechelen. / Te voet: 20 min van het station / Met de fiets: fietssnelweg F8 en F3 / Met het openbaar vervoer: Neem buitenringbus 600 tot Engels plein / Met de auto: parking Vaartkom

➤ TOEGANKELIJKHEID: De zaal is toegankelijk voor personen met een rolstoel. Het reguliere sanitair is bereikbaar met een lift. Jammer genoeg is er geen MIVA-toilet.

➤ STUDIO CAFÉ: Ons café is steeds open vanaf 19:30. Kom vroeg, blijf hangen.

➤ SAFER SPACE: Studio STUK streeft er naar een inclusieve plaats te zijn voor iedereen. Wij nemen elke vorm van intimidatie serieus. Spreek gerust een STUK-collega of iemand van de bar aan.

Credits Joshua Serafin - MISS

Credits

choreografie & performance Josh Serafin | geluidsontwerp Marc Appart | dramaturgie Kopano Maroga & Arco Renz | artistiek advies Rasa Alksnyte | lichtontwerp Fudetani Ryoya | productie Josh Serafin & Arts Centre Vooruit | coproductie LOD muziektheater, BIT Teatergarasjen & Taipei Performing Arts Centre | residenties Bellas Artes Projects (Manila), Queer Zagreb (Croatia), Beursschowburg (BE), Zinnema (BE)
do 6 okt 2022 19:30

Locatie

Manhattan
  • Kolonel Begaultlaan 21
  • 3012 Leuven

Prijs

€10

Abonnement? Klik hier