© Geert Roels
Geluid   /   Performance
grensgeval & aifoon

Murmur [GEANNULEERD]

STUK sluit de deuren en annuleert alle publieke activiteiten tot 13 december, na de beslissing van Federale Overheid op 30 oktober en uit solidariteit met iedereen die tegen COVID-19 vecht. Alle ticketkopers worden rechtstreeks gecontacteerd.

Zorg voor elkaar, en hou het veilig.

Murmur: fluisteren, murmelen, brommen, morren, kabbelen, klateren, ruisen.

Murmur gaat over de (on)mogelijke grenzen tussen mens, natuur en ding. Kan een mens een ding worden? Of een machine, of een dier? Kan een ding tot leven komen?

Camiel zwiept, smijt en slingert met speakers waaruit natuurgeluiden klinken. Hij bedekt ze, dempt ze, deelt ze uit. Zo maakt hij live een acrobatische geluidscompositie. Hij plakt speakers op zijn lijf, gaat de lucht in. Is hij een helikopter? Een zwerm spreeuwen? Een cocon? Of toch gewoon een zoekende mens? Plots beginnen de rugzakken van het publiek te zoemen en wordt alles en iedereen deel van een wervelwind van geluid. Ben je een mens in een groep? Een dier in een zwerm? Of een instrument in een compositie? Of ben je het allemaal tegelijk?

Murmur is circus-geluidstheater dat alle zintuigen prikkelt. Met ruisende rugzakken, een landschap van speakers en een acrobatische componist. Een voorstelling voor iedereen die wel eens meer dan alleen mens wil zijn.

Credits

Concept Hanne Vandersteene, Mahlu Mertens, Stijn Dickel | Acrobatie Camiel Corneille | Regie Hanne Vandersteene, Mahlu Mertens | Dramaturgie Mieke Versyp | Geluidscompositie Stijn Dickel (aifoon) | Software-ontwikkeling Tim De Paepe | Hardware Jeroen Vandesande | Kostuums Dorine Demuynck
do 5 nov 2020 14:00
do 5 nov 2020 16:00
vr 6 nov 2020 11:00

Locatie

STUK Soetezaal

Bijkomende info

Voor kinderen vanaf 4 jaar