© Geert Roels
Geluid   /   Performance
grensgeval & aifoon

Murmur (4+)

Acrobatisch geluidstheater met klinkende rugzakken en vliegende luidsprekers.

PRAKTISCH

➤ Vrijdag 5 november 2021 - 9:30 & 11:00
➤ Duur: 45’
➤ 4+ / zonder taal, without language
➤ STUK Soetezaal
➤ Tickets: €8

MONDMASKERS IN DE ZALEN, CST IN STUKCAFE

Vanaf vrijdag 29 oktober vragen we dat iedereen vanaf 12 jaar een mondmasker draagt in alle binnenruimtes in STUK, ook tijdens de voorstellingen - in de zalen, het Onthaal, de gangen, ... U heeft dus géén Covid Safe Ticket nodig voor die voorstellingen - onder meer omdat de capaciteit kleiner is dan 200 personen. Wil u vooraf of nadien iets eten of drinken in STUKcafé, dan hebt u wèl een Covid Safe Ticket nodig.

Meer info over de COVID-afspraken in STUK vindt u hier of via de link hieronder.

Murmur: fluisteren; murmelen; brommen; morren; kabbelen; klateren; ruisen

Murmur gaat over de (on)mogelijke grenzen tussen mens, natuur en ding. Kan een mens een ding worden? Of een machine, of een dier? Kan een ding tot leven komen? En kan een object soms ook dierlijk zijn?

Camiel zwiept, smijt en slingert met speakers waaruit natuurgeluiden klinken. Hij bedekt ze, dempt ze, deelt ze uit. Zo maakt hij live een acrobatische, bewegende geluidscompositie. Hij plakt speakers op zijn lijf, gaat de lucht in. Is hij een helikopter? Een zwerm spreeuwen? Een cocon? Of toch gewoon een zoekende mens? Hij hijst een krakende speaker op zijn rug, sleept als een slak over de grond.

Plots beginnen de rugzakken van het publiek te zoemen en wordt alles en iedereen deel van een wervelwind van geluid. Ben je een mens in een groep? Een dier in een zwerm? Of een instrument in een compositie? Of ben je het allemaal tegelijk?

Murmur is circus-geluidstheater dat alle zintuigen prikkelt. Met ruisende rugzakken, een landschap van speakers en een acrobatische componist. Een voorstelling voor iedereen die wel eens meer dan alleen mens wil zijn.


Een samenwerking van STUK & 30CC

Onderdeel van Rode Hond, het kunstenfestival voor families van 30CC.

Credits

Concept Hanne Vandersteene, Mahlu Mertens, Stijn Dickel | Acrobatie Camiel Corneille | Regie Hanne Vandersteene, Mahlu Mertens | Dramaturgie Mieke Versyp | Geluidscompositie Stijn Dickel (aifoon) | Software-ontwikkeling Tim De Paepe | Hardware Jeroen Vandesande | Kostuums Dorine Demuynck
vr 5 nov 2021 9:30
vr 5 nov 2021 11:00

Locatie

STUK Soetezaal

Prijs

€8

Bijkomende info

De voorstelling op 4.11 is geannuleerd.
Op 5.11 is er een extra voorstelling om 9:30.
De voorstelling van 5.11 om 11:00 is uitverkocht, er komt geen wachtlijst.