© Geert Roels
Geluid   /   Performance
grensgeval & aifoon

Murmur (4+)

Acrobatisch geluidstheater met klinkende rugzakken en vliegende luidsprekers.

Murmur: fluisteren; murmelen; brommen; morren; kabbelen; klateren; ruisen

Murmur gaat over de (on)mogelijke grenzen tussen mens, natuur en ding. Kan een mens een ding worden? Of een machine, of een dier? Kan een ding tot leven komen? En kan een object soms ook dierlijk zijn?

Camiel zwiept, smijt en slingert met speakers waaruit natuurgeluiden klinken. Hij bedekt ze, dempt ze, deelt ze uit. Zo maakt hij live een acrobatische, bewegende geluidscompositie. Hij plakt speakers op zijn lijf, gaat de lucht in. Is hij een helikopter? Een zwerm spreeuwen? Een cocon? Of toch gewoon een zoekende mens? Hij hijst een krakende speaker op zijn rug, sleept als een slak over de grond.

Plots beginnen de rugzakken van het publiek te zoemen en wordt alles en iedereen deel van een wervelwind van geluid. Ben je een mens in een groep? Een dier in een zwerm? Of een instrument in een compositie? Of ben je het allemaal tegelijk?

Murmur is circus-geluidstheater dat alle zintuigen prikkelt. Met ruisende rugzakken, een landschap van speakers en een acrobatische componist. Een voorstelling voor iedereen die wel eens meer dan alleen mens wil zijn.


Een samenwerking van STUK & 30CC

PRAKTISCH

➤ Donderdag 4 november 2021 - 16:00
➤ Vrijdag 5 november 2021 - 11:00
➤ Duur: 45’
➤ 4+ / zonder taal, without language
➤ STUK Soetezaal
➤ Tickets: €8

Onderdeel van Rode Hond, het kunstenfestival voor families van 30CC.

Credits

Concept Hanne Vandersteene, Mahlu Mertens, Stijn Dickel | Acrobatie Camiel Corneille | Regie Hanne Vandersteene, Mahlu Mertens | Dramaturgie Mieke Versyp | Geluidscompositie Stijn Dickel (aifoon) | Software-ontwikkeling Tim De Paepe | Hardware Jeroen Vandesande | Kostuums Dorine Demuynck
do 4 nov 2021 16:00
Tickets Laatste tickets Uitverkocht
vr 5 nov 2021 11:00
Tickets Laatste tickets Uitverkocht

Locatie

STUK Soetezaal

Prijs

€8