Aquarian © Kasia Zacharko
Geluid   /   Nightlife

nacht invites: Erykah / Aquarian / Waltur

Leuven’s finest nachtcurator stelt een clubprogramma samen op maat van de nieuwe zaal STEK.

➤ STEK
➤ Vrijdag 15.09 - 23:00 > 05:00
➤ Club met open deuren, drank toegelaten.

Sinds 2019 geeft nacht feesten in de zweterigste zaal van de Leuvense jongerentrekpleister STELPLAATS (en soms ook daarbuiten). Los van hokjes, genres of beats per minute cureert nacht al jaren een zo laagdrempelig mogelijke club waar ervaring, beleving en geborgenheid centraal staan - voor iedereen. (Inter)nationale kleppers en jonge lokale hemelbestormers spelen er zij aan zij de booth kapot. Artiesten worden binnenkort aangekondigd!

• Erykah

Met een glimlach van mondhoek naar mondhoek op ons gezicht stellen we met veel plezier new kid on the block Erykah aan jullie voor. Ze heeft in no time een oeuvre opgebouwd van jewelste met namen als C11, Dour, Kiosk Radio & COOL festival die het - al dan niet nu al zeer uitgebreide - lijstje vullen. New Kid lijkt en is al snel niet meer zo een relevante term, das duidelijk. Naast uitpakken op menig dj-booths staat ze ook mee aan het roer van Leda Collective, een collectief dat zich in zet voor een veiliger en inclusiever nachtleven in Gent & omstreken. Met nacht kijken we met bewonderingswaardige ogen op naar haar & met verheugde ogen uit naar de 15e.

• Aquarian

Helemaal uit Canada, momenteel in Berlijn en voor ons 15 september hier in ons kleine stadje, Leuven. Rave muziek met invloeden van overal, daarmee bedoelen we bijvoorbeeld Berlijn, Londen, Detroit, .. noem maar op. 1 grote bol hybride dat zonder enig excuus een ode is aan de dansvloer, das wat Aquarian brengt. Als dj maar alsook producer heeft hij aan biede kanten van de Atlantische oceaan zijn stempel gedrukt. Doorgebroken in NYC, overgevlogen naar Europa en hier de harten ingepalmd van menig andere grote artiest & club. Lees Avalon Emerson, Berghain en Aphex twin, zonder nog meer te name-droppen. Eclectische electro, old school jungle en bassy uk garage blenden fijnloos samen en nemen samen de bovenhand. BPM's vliegen de lucht in en STEK ontploft, dat beloven we. (Sorry STUK)

• Waltur

Stap na stap komen we dichter en dichter bij de (her)opstart van STUK, die wij met nacht - met veel dankbaarheid - mee mogen vormgeven. Dit doen we, deze keer, met antwerp powerhouse Waltur. Ongetwijfeld een onbekende voor de meeste onder ons, maar voor zij die toch opkijken geven we jullie graag een woordje uitleg. Waltur - real name Ariane - is mede-oprichtster van het all female driven collectief Burenhinder en dj in alle vormen van het woord. Dat laatste wordt duidelijk gemaakt aan de hand van fast paced high energy hardcore sets, als evengoed meer ambient en progressieve electro die soms de bovenhand mogen, en vooral kunnen, nemen. Verscheidenheid alom, dat staat aan de basis, ook van haar collectief Burenhinder. 8 vrouwelijke dj's en kunstenaars die er tesamen voor zorgen dat de stereotype - men driven - muziekindustrie inziet dat het tijd is om te veranderen & thank god for that. 15 september, klaar voor? Wij wel.

Locatie

STEK