Ⓒ Cécile Vernadat
Dans   /   Performance
Vania Vaneau / Arrangement Provisoire

Nebula

Met Nebula benadert Vania Vaneau het menselijk lichaam in relatie tot de natuur als een ontmoeting van krachtvelden in een post-apocalyptische context. In een soort archeologie van de toekomst, onderzoekt Nebula welke andere relaties tot de tijd, tot het maken, tot de aarde en tot hersenschimmen zouden kunnen opduiken in een nieuwe kosmogonie. Welke mutaties en hybridisaties zouden uit chaos kunnen voortkomen?

Vergezeld door Celia Gondol, beeldend kunstenaar en scenograaf, richt Vania Vaneau haar onderzoek op de relatie met materialen en gebaren, zowel archaïsch als tellurisch, van metamorfoses en verschijningen. Nebula is een reis naar het onbekende, een moment van eclips. De toekomst en het verleden ontmoeten elkaar daar, het verstrijken van de tijd in een spiraal leidt ons naar een "prehistorische science fiction".

Choreography & performance Vania Vaneau
Scenography Célia Gondol
Music Nico Devos, Pénélope Michel (Puce Moment/ Cercueil)
Lighting Abigail Fowler
Stage manager Gilbert Guillaumond
Thanks to Kotomi Nishiwaki, Melina Faka, Julien Quartier – Atelier De facto
Production Arrangement Provisoire
Co-production ICI – CCN Montpellier-Occitanie & STUK Leuven in the frame of Life Long Burning co-funded by the Creative Europe programme of the EU ; Centre chorégraphique national de Caen en Normandie dans le cadre de l’Accueil-studio; Programme Nomades de Nos Lieux communs (Extension Sauvage, Format danse & A domicile), Slow danse with le CCN de Nantes); Les SUBS – lieu vivant d’expériences artistiques, Lyon ; Charleroi Danse ; Le Gymnase – CDCN Roubaix and la Chambre d’eau.
With the support of la Région Auvergne-Rhône-Alpes (aide au projet) ; L’Essieu du Batut ; La Briqueterie CDCN du Val-de-Marne

Arrangement Provisoire is committed to an ecological approach within its activities. Through the creation and the tour of Nebula, Arrangement Provisoire contributes financially to organisations working towards the protection of the Amazon forest and the defense of indigenous peoples.

Nebula: 3-day lab with Vania Vaneau / Cie. arrangement provisoire

In het kader van de voorstelling Nebula organiseren we ook een driedaags lab. Daarin deelt Vania Vaneau de research die aan de basis lag van Nebula. Het startpunt van de voorstelling is een post-apocalyptisch landschap waarin prehistorische praktijken en een futuristische projectie elkaar vinden, om zo manieren te vinden om het leven te heractiveren na een destructie. De deelnemers werken drie dagen lang op binnen- en buitenlocaties en zoeken verbindingen tussen het lichaam en lokale natuurlijke landschappen. Ze worden uitgenodigd om hun eigen praktijken en rituelen op die specifieke plekken te delen, zowel individueel als in groep. Het is een werk over zorg, transformatie, land art, ontmoetingen en het activeren van relaties tussen menselijke en niet-menselijke wezens en materialen.

De verschillende ervaringen die tijdens het lab gecreëerd worden, zullen later worden gedeeld met deelnemers aan gelijkaardige workshops in Stockholm (SE) en Montpellier (FR) door soundscapes, mail art of andere vormen. Het doel is verschillende geografische plaatsen te linken en een natuur en nieuwe lichamen te creëren in een veranderende omgeving.

LAB

When: Wednesday 11.05 - Friday 13.05, 10:00 - 17:00, with lunch break between 13:00 - 14:00 (bring your lunch)
Where: BAC ART LAB, Vital Decosterstraat 102, 3000 Leuven, route & outdoors.
Free registration
Questions: contact us by email

za 14 mei 2022 19:00

Locatie

Amfitheater Provicinaal Domein
  • Domeinstraat 61
  • 3010 Kessel-Lo

Prijs