© Tom Herbots
Dans   /   Performance
Voetvolk / Lisbeth Gruwez & Maarten Van Cauwenberghe

Nomadics

Deze voorstelling heette voordien Hunters & Collectors.

Met Nomadics betreedt Voetvolk het rijk van het (innerlijk) landschap. Geen mythische plek, maar de wereld – hier en nu – zoals die zich aan en met ons ontvouwt. Ze wandelen; zetten de ene voet voor de andere. Samen ervaren ze de meerstemmige impact van die eenvoudige beweging. Te voet banen ze zich een weg door natuur en stad, door weer en wind, naar de plaats waar op het eind van de dag het allemaal gebeurt: de scene. Een adembenemend voetenspel voor acht performers, dat het lichaam – en daardoor ook de geest – van de grond af bevrijdt.

Maar eerst nodigt Voetvolk het publiek uit om met hen mee te wandelen. Tijdens de creatie van Nomadics ondernemen ze een tocht van en naar drieëntwintig culturele centra in Vlaanderen. Samen met de toeschouwers die met hen mee willen, trekken ze naar de betreffende locatie, bewust van de ruimte, de tijd, elkaar en de omgeving.

Credits

choreografie Lisbeth Gruwez | compositie, geluidsontwerp & live muziek Maarten Van Cauwenberghe, | performance Antoni Androulakis, Artemis Stavridis, Francesca Chiodi Latini, Lucie Domenach, Raoul Riva, Simon Arson, Tim Bogaerts, Valeria Saija | dramaturgie Bart Meuleman | productie Voetvolk vzw | coproductie KVS – Koninklijke Vlaamse Schouwburg, Julidans, Theater Freiburg, Charleroi Danse | met de steun van NONA, de Vlaamse Gemeenschap, de Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC) & de Tax Shelter-maatregel van de Belgische overheid
zo 14 mei 2023 10:00
zo 14 mei 2023 18:00

Locatie

CC Gasthuis Aarschot (start)

Prijs

Gratis, de registratie start later

Bijkomende info

10:00 start wandeling aan CC Het Gasthuis Aarschot
18:00 performance (locatie TBC)

STUK i.s.m. 30CC