© Danny Willems
Dans
Lisbeth Gruwez & Maarten Van Cauwenberghe / Voetvolk

Nomadics

STUK i.s.m. 30CC

In Nomadics exploreren acht dansers hoe ze de natuur een stem kunnen geven. Het is bij uitstek de plaats om tot rust te komen, maar wat geven we haar in ruil terug?

De performers verbeelden hoe de natuur naar de mens terugkijkt en onze voetstappen ondergaat. Ze belichamen hoe ze haar plaats claimt en terugbijt. Dat vanuit een ontoereikende – want menselijke – maar ook aanstekelijke en grimmige fantasie.

Nomadics laat de dansers een (voorbij) razend landschap worden. Soms zijn ze boom, soms zijn ze gras. Soms zijn ze rots, soms mens. Die voortdurende transformatie resulteert in schoonheid én in frictie: er hangt spanning in de lucht. Maar zoals de fysica het ons leert: frictie leidt uiteindelijk tot warmte, vertraging of verandering. Of nog: doorheen het gevecht zoeken de dansers in Nomadics naar verbinding, zowel met de natuur als met elkaar.

Muziek staat daarbij in een sterke symbiose met de dans, zoals altijd bij Voetvolk. Maarten Van Cauwenberghe nam tijdens wandelingen geluiden op – voetstappen, water, wind in de bomen, snelwegen... – en brouwde er environmental techno van.

Voorafgaand aan de show maken de dansers een kilometerslange tocht. Het publiek wordt warm uitgenodigd om mee te wandelen. De dansers verschijnen op een afgesproken plaats en uur en pikken het publiek op voor een wandeling waarin kijken, ervaren en verbinding met het landschap centraal staan. Van de prikkels en de ruis van de stad naar de rust van het land. En terug naar de drukte. Eindigen doen ze op de scène, waar de wegen weer scheiden en de performance kan beginnen. Maar de ervaring van de tocht keert in verhevigde vorm terug.

Wandeling

Voorafgaand aan de voorstelling kan je aansluiten bij een wandeling met de dansers.

Tickethouders worden een maand voor de voorstelling gecontacteerd met praktische informatie over het startpunt & traject en mogelijkheid tot inschrijving.

14:30 - 18:00 (do 29 mei - wandeling +/- 12 km)
19:00 - 21:30 (vr 30 mei - wandeling +/-8 km)


Voorstelling

do 29 mei 18:00
vr 30 mei 21:30

CREDITS

CHOREOGRAFIE Lisbeth Gruwez COMPOSITIE, GELUIDSONTWERP & LIVE MUZIEK Maarten Van Cauwenberghe PERFORMANCE Antoni Androulakis, Artemis Stavridis, Francesca Chiodi Latini, Lucie Domenach, Raoul Riva, Simon Arson, Victoria Rose Roy, Valeria Saija REPETITOR Francesca Chiodi Latini DRAMATURGIE Bart Meuleman LICHTONTWERP Jan Maertens KOSTUUMONTWERP Eli Verkeyn STAGIAIRES Emma Meerschaert PRODUCTIE Voetvolk vzw COPRODUCTIE KVS – Koninklijke Vlaamse Schouwburg, Perpodium, Julidans, Theater Freiburg & Charleroi Danse INTERNATIONALE DISTRIBUTIE Materialise - Stéphane Noël RESIDENTIES kunstencentrum Nona, BUDA, Charleroi Danse, Voetvolk Atelier Rubigny MET DE STEUN VAN de Vlaamse Gemeenschap & de taxshelter van de Belgische Federale Overheid via Mohow

do 29 mei 2025 18:00
Tickets Laatste tickets Uitverkocht
vr 30 mei 2025 21:30
Tickets Laatste tickets Uitverkocht

Locatie

STUK Soetezaal

Prijs

€26 basis
€22
STUKkaart
€13
Cultuurkaart / -19 jaar

Abonnement samenstellen? klik hier
STUKkaart kopen? klik hier

Voorstelling uitverkocht of wachtlijst? Mogelijk zijn er nog tickets beschikbaar via 30CC.