Expo   /   Lezing
Lundahl & Seitl

Not Here Alone nor for Ourselves Alone - AmissingRoom, 2020

Met de nieuwe versie van Symphony of a Missing Room als startpunt organiseren Lundahl & Seitl een online event, als reflectie op de lockdownperiode, rond een aantal vragen over de betekenis van interactie en aanwezigheid in tijden van physical distancing.

Als reactie op de corona-pandemie zagen we een toenemende digitalisering en verhoogd toezicht, en werden wetten en gewoontes overal ter wereld aangepast. Maar hoe kunnen we temidden die snelle verandering in leven houden wat slechts tijdelijk zou moeten worden veranderd? Hoe kunnen we beschermen wat (nog) niet kan worden gedigitaliseerd, met uitsterven bedreigd lijkt, of vergeten wordt als het niet wordt onderhouden?

Als een soundtrack van interactie tussen twee mensen plaatst het werk AmissingRoom ons in een liminale ruimte, een speculatieve toekomst waar toekomstige generaties niet langer huidige zintuiglijke gevoeligheden uitwisselen.


Schema:

Download op voorhand de gratis app

APPSTORE
https://apps.apple.com/se/app/a-missing-room/id1506158853?l=en

PLAY
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.dva.missingroom

1.
Om 20:00 CET is iedereen klaar om de app te starten voor een raam in zijn/haar huis.
Iedereen gaat tegelijk naar AmissingRoom - een soundtrack voor twee mensen - voor ongeveer 20 min, gevolgd door een pauze

2.
Om 21:00 CET gaan Lundahl & Seitl in gesprek met Karen Verschooren, curator beeld in STUK (BE), coproducent van AmissingRoom. De sessie eindigt met een Q&A.

_______

Gebruik deze Zoom-Link om deel te nemen: https://lse.zoom.us/j/93816327263
_______

Dit event is een partnership van STUK, Uppsala Museum of Art, Centre Pompidou-Metz en Berlin Art Link.

wo 24 jun 2020 20:00

Locatie

STUK at home