Geluid   /   Concert

Ocean Of Sound | Suzanne Ciani (live) / Thomas Ankersmit / Oren Ambarchi (luistersessie)

STUK presenteert:

19:00 Natasha Pirard in gesprek met Suzanne Ciani (Verbeeckzaal, gratis)
20:00: Suzanne Ciani (live concert in 4DSOUND)
21:30: Thomas Ankersmit (luistersessie in 4DSOUND) / Oren Ambarchi — Shebang (luistersessie in 4DSOUND)

➤ Zaterdag 16 december 2023
➤ STUK Studio - Naamsestraat 96, Leuven (4e verdieping)
➤ Concert met gesloten deuren. Kom op tijd, laatkomers worden niet meer binnengelaten.
➤ Tickets: €20 / €16 (met STUK- of KU Leuven Cultuurkaart)

• Suzanne Ciani
(Live concert in 4DSOUND)

De legendarische synthesizer pionier Suzanne Ciani brengt een exclusieve live show in vierdimensionaal geluid. Bekend als ‘diva van de diode’ (een onderdeel van de synthesizer), creëert Ciani al elektronische muziek sinds de jaren zestig. De vijfvoudig Grammy Award genomineerde componist kreeg in 2020 extra faam dankzij de documentaire Sisters With Transistors en tourt op haar 77e nog altijd de wereld rond om live te performen. Haar unieke benadering van compositie en sound design heeft door de jaren heen talloze muzikanten geïnspireerd. Mis deze kans niet om één van de belangrijkste figuren in de elektronische muziekgeschiedenis live aan het werk te zien.

Voor het concert zal musicoloog en componist Natasha Pirard in dialoog gaan met Suzanne Ciani. Het voorgesprek vindt plaats om 19u in de Verbeeckzaal (1 verdieping onder de Studio).

• Thomas Ankersmit
(Luistersessie in 4DSOUND, de artiest speelt niet live)

Thomas Ankersmit is een muzikant en geluidskunstenaar gebaseerd in Berlijn en Amsterdam. Hij bespeelt de Serge Modular synthesizer, zowel live als in de studio. Hij werkt samen met artiesten als Phill Niblock en Valerio Tricoli, en bracht werk uit op labels als Shelter Press, PAN en Touch. Zijn muziek combineert rauwe elektrische kracht met ingewikkelde sonische details. Het fysieke effect van geluid en de ruimtelijke ervaring staan centraal.

CREDITS

Compositie: Thomas Ankersmit | Gespatialiseerd en geproduceerd door Casimir Geelhoed voor Monom Studios | Duur: 35’

• Oren Ambarchi — Shebang
(Luistersessie in 4DSOUND, de artiest speelt niet live)

Experimentele gitaarheld Oren Ambarchi bracht in 2022 zijn veelgeprezen album Shebang uit. Het werk werd ingespeeld door een internationale all-star cast van muzikale grootheden: Chris Abrahams (piano), Johan Berthling (contrabas), BJ Cole (pedal steel gitaar), Sam Dunscombe (basklarinet), Jim O'Rourke (synths), Julia Reidy (12-snarige gitaar) en Joe Talia (drums). Hun bijdragen werden afzonderlijk van elkaar opgenomen op locaties van Zweden tot Japan, maar toch zo overtuigend aan elkaar geplakt (door Ambarchi in samenwerking met Konrad Sprenger) dat het moeilijk te geloven is dat ze niet dezelfde studiolucht hebben ingeademd. Shebang is één extatische stroom van improvisatie, ergens tussen minimalisme, hedendaagse elektronica en de klassieke ECM jazzstijl. Het is onmiskenbaar een werk van Oren Ambarchi: obsessief gedetailleerd, meedogenloos ritmisch, ongegeneerd feestelijk.

CREDITS

Gecreëerd door Oren Ambarchi & Konrad Sprenger in Choose Studios | Gespatialiseerd in Monom Studios met William Russell en Tilo von Ketelhodt | Gastmuzikanten: Chris Abrahams, Johan Berthling, BJ Cole, Sam Dunscombe, Jim O'Rourke, Julia Reidy, Joe Talia | Uitvoerend producent: Dick Wolf | Duur: 35'

za 16 dec 2023 20:00

Locatie

STUK Studio

Prijs

€20 (basis)
€16 (reductie)