Aïsha Devi
Geluid   /   Concert

Ocean of Sound | VEDUTA

Veduta & STUK presenteren:

Ocean Of Sound | Veduta

➤ Zaterdag 9 december 2023 - 20:00
➤ Start: STUK Studio - Naamsestraat 96, Leuven (4e verdieping)
➤ De luistersessie van Aïsha Devi en Zoë MC Pherson zijn met gesloten deuren. Wees op tijd, laatkomers worden niet meer binnengelaten.
➤ Tickets: €10

PROGRAMMA

19:45 deuren STUK Studio
20:00: Aïsha Devi — Aethernal Score (luistersessie in 4DSOUND) / Zoë Mc Pherson — Women, Freedom, Life (luistersessie in 4DSOUND)

21:00 deuren STEK
21:15 leop4rdi (live)
22:15 Summer Satana (live)
23:15 Mankiyan (dj)
01:00 einde

+ scenografie door amajln

• Aïsha Devi — Aethernal Score
(luistersessie in 4DSOUND)

Niemand klinkt zoals Aïsha Devi. Haar sopraanstem is haar krachtigste instrument in een repertoire dat gekenmerkt wordt door stompende rave, etherisch gezang en mystiek sjamanisme. Geboren in de Zwitserse Alpen met Nepalees-Tibetaanse wortels, smeedt ze een interculturele identiteit die zich weerspiegelt in haar werk. Opstandige clubmuziek met metafysische dimensies.

CREDITS

Compositie: Aïsha Devi | Gespatialiseerd en geproduceerd door Shehryar Ahmad van Monom Studios | In het kader van: New Horizons - Dieric Bouts Festival, een initiatief van KU[N]ST Leuven: www.newhorizonsfestival.be

• Zoë Mc Pherson — Women, Freedom, Life
(luistersessie in 4DSOUND)

Zoë Mc Pherson is een Frans-Ierse componist, DJ en sound designer gevestigd in Berlijn. Balancerend op de grens tussen rave en museum, maken ze rauwe composities die uitblinken in ritme en textuur. Hun derde album Pitch Bender kwam dit jaar uit op MC Pherson’s eigen label SFX, dat die samen runt met multimediakunstenaar en vaste sparringpartner Alessandra Leone. Hun ruimtelijke geluidswerk Women, Freedom, Life werd gecreëerd voor het systeem van Monom en ging in première tijdens CTM festival 2023.

CREDITS

Compositie: Zoë Mc Pherson | Gespatialiseerd en geproduceerd door Shehryar Ahmad van Monom Studios | In het kader van: New Horizons - Dieric Bouts Festival, een initiatief van KU[N]ST Leuven: www.newhorizonsfestival.be

• leop4rdi
(live)

De muziek van leop4rdi zet zich uit op een synthy en sonisch palet. De Brusselaar combineert daarbij meesterlijk zachte gitaarmelodieën die doen denken aan dreampop en post-rock met rijke EDM- en tranceleads. En hoewel hoge vocale lijnen, dikke baslijnen en drumritmes nog steeds een belangrijke rol spelen in de productie van leop4rdi, schuwt de Belgische producer het niet om speels te experimenteren met een meer op de club gerichte sound. Voor zijn live set wordt hij vergezeld door Omar Hobo op de drums.

• Summer Satana
(live)

Summer Satana is een in België gevestigde muzikante en producer. Met haar oneindige salvo aan intense beats, 'cavernous' en hectische ritmes, gemuteerde stemmen en helse samples componeert Summer Satana, half-succubus, half-ghoul, een dystopische live machine. Haar muziek, aangescherpt met gescandeerde kreten, is een ritueel van vereniging en vrijheid voor alle ongeketende 'dogess', nu en in de toekomst. Met hardnekkige en hectische kicks als achtergrond, roepen haar spookachtige kreten en gezangen een razende energie op, chaotische krachten aanwakkerend om een X-treme opstand te ontketen.

• Mankiyan
(dj)

Het is nog niet zo lang geleden dat Mankiyan de Belgische muziekscene als een wervelwind naar haar hand zette. Deze krachtpatser van de nieuwe generatie is een echte favoriet van de scene en heeft haar start (en alles wat daarop volgde) verre van gemist. De mixen van Mankiyan zitten vol diepte, ruimtelijkheid en intuïtie, variërend van bedwelmende dub, rave, UK bass en grime. Ze speelt met complexe ritmesequenties en wisselt gemakkelijk van genre, met gezonde dosissen onverwachte twists – maar altijd met een onberispelijk gevoel voor tempo en flow.

• amajln
(scenography)

amajln (Bordeaux, Frankrijk, 1995) woont en werkt in Parijs. Tijdens haar studie verkende ze soundscapes en listening postures in de ruimte. Sindsdien heeft ze het tot scenograaf en artistiek leider voor verschillende experimentele muzikale projecten geschopt, met een passie voor sciencefiction. Haar decors komen voort uit de diepten van het onheilspellende. Ze bevraagt de effecten van trillingen op materie. Water, in al zijn vormen, is het fysieke en spirituele element dat haar werk leidt in haar benadering van licht en haar bevraging van de wetten van de fysica. Dit gekozen element vormt de mogelijke verbinding tussen de geluidswereld en de meer tastbare visuele wereld.

za 9 dec 2023 20:00

Locatie

STUK Studio

Prijs

€10