Dans
tout petit / Lies Cuyvers & Ciska Vanhoyland

Open atelier DRRRAAI (geannuleerd)

Om de verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, annuleert STUK alle geplande voorstellingen, concerten en evenementen tot en met 31 mei 2020. Alle tickethouders worden persoonlijk gecontacteerd.

Heel wat voorstellingen en activiteiten die gepland waren op Dag van de Dans 2020 zullen helaas niet kunnen doorgaan. Dag van de Dans bedankt iedereen (theaters, gezelschappen, choreografen, dansers, organisaties, musea, …) die dit jaar een activiteit had georganiseerd op Dag van de Dans. Meer dan 80 verschillende organisaties zouden dit jaar deelnemen aan de 5e editie in heel Vlaanderen en Brussel. Zoals elk jaar haalden zij alles uit de kast om er een onvergetelijke Dag van de Dans van te maken. Wij brengen op 25 april nog steeds een ode aan de dans, maar doen dat vanuit ons kot!

Wat doen we op Dag van de Dans 2020?

We dansen online! Dans op Dag van de Dans in je woonkamer, op de stoep voor je deur, in een lege straat of zet je raam open en dans voor de voorbijgangers. Deel op zaterdag 25 april 2020 jouw moves (via een foto of kort filmpje op Facebook of Instagram) met ons via @dagvandedans/#dagvandedans. Ook lanceren wij op 25.04 onze trailer waarin we je virtueel laten proeven van het programma van Dag van de Dans 2020.

Save the date! Wij zien jullie graag terug op 24 april 2021 voor de 6e editie van Dag van de Dans! Keep on dancing

Na eerdere gesmaakte passages in STUK met hun voorstellingen Schots en scheef, licht! en luid, komen Lies Cuyvers en Ciska Vanhoyland in het voorjaar 2020 in STUK werken aan hun nieuwe creatie DRRRAAI.

Als je aan een jong kind zou vragen om te dansen, is er een grote kans dat het rond zijn as draait. In hun onderzoek kijken Vanhoyland en Cuyvers niet alleen naar draaibewegingen van het lichaam, maar ook in ruimtelijke patronen, beeld en muziek. Met hun vertrouwde artistieke kompanen ontwikkelen ze een speels decor van cirkels en draaiende sculpturen, en een poëtische soundscape die kolkt door de ruimte.
Op Dag Van de Dans nodigen ze het jonge publiek uit in de studio voor een blik achter de schermen en een voorproefje van hun nieuwe creatie. Spannend!

Credits

Choreografie & dans Lies Cuyvers en Ciska Vanhoyland | Compositie & muziek Koen Brouwers | Scenografie Erki De Vries | Bewegingsadvies & dramaturgie Iñaki Azpillaga | Lichtontwerp Harry Cole | Productie tout petit | Co-productie HET LAB-Hasselt | Met steun van STUK Huis voor Dans, Beeld & Geluid, cultuurcentrum Hasselt en C-TAKT
za 25 apr 2020 14:00
za 25 apr 2020 16:00

Locatie

STUK Ateliers

Duur

30'

Leeftijd

3+