Expo
Robbert&Frank Frank&Robbert

Go Away Sorrow of the World - large

Op een grote verlichtingspaal is een banner gemonteerd waarop te lezen staat ‘Ga weg leed van de wereld’, een mantra dat in 2008 bedacht werd door Frank&Robbert Robbert&Frank. Het mantra werkt als een schaduw waarvan het concept altijd hetzelfde blijft maar waarvan de fysieke drager van tijd tot tijd verandert. Het werd eerder verwerkt in een ritueel, ingebouwd in een opvouwbare houten koffer, op een pin gedrukt en uitgehouwen in een op maat gemaakte baksteen. Deze installatie in het Sluispark is veruit de grootste en projecteert nog tot 18 juni een boodschap van hoop door de Leuvense binnenstad.

De presentatie van dit werk maakt deel uit van het tentoonstellingsproject As you think so shall you become, waarin Frank&Robbert Robbert&Frank tussen februari en juni 2022 de Leuvense publieke ruimte innemen met verschillende interventies.

Curator: Karen Verschooren

Met de steun van: Stad Leuven en Groendienst Leuven

Het openingsmoment vond plaats op zaterdag 12 februari 2022 in het Sluispark, in aanwezigheid van:

Robbert&Frank Frank&Robbert (de kunstenaars)
Stéfanie Lambrechts (projectdeskundige creatieve sectoren Stad Leuven)
Denise Vandevoort (Schepen van cultuur Stad Leuven)


Foto's openingsmoment Ⓒ Joeri Thiry / STUK kunstencentrum

Frank&Robbert Robbert&Frank

Sinds 2012 gaan Frank en Robbert door het leven als het kunstenaarsduo Robbert&Frank Frank&Robbert. Deze intense samenwerking vormt de basis voor hun artistieke praktijk en symboliseert hun visie op vriendschap, collectiviteit, samenspel en kennisdeling. Samen realiseren ze een multidisciplinair oeuvre van objecten, prints, installaties, video's, acties in de openbare ruimte en cross-over performances op de grens tussen kunst en theater. Met hun werk verhouden ze zich actief tot de globale samenleving en formuleren ze vragen en poëtische alternatieven. Hun werk was te zien in solotentoonstellingen in o.a. Fred&Ferry Gallery (Antwerpen), Croxhapox (Gent), Netwerk (Aalst), Lage Egal Gallery (Berlijn), Buda (Kortrijk) en Be-Part (Waregem), en in groepstentoonstellingen in o.a. Baro Gallery (Sao Paulo), Charlama Contemporary Art Gallery (Sarajevo), Panthera Art Space (Brussel), Belvédère (Rotterdam), KW Institute for Contemporary Art (Berlijn), Dr. Guislain Museum (Gent) en BOZAR (Brussel).

Ze studeerden in 2012 af met een masterdiploma beeldende kunst aan het KASK Gent. Sinds januari 2021 worden ze vertegenwoordigd door Fred&Ferry Gallery (Antwerpen).

za 12 feb 2022 16:00 - wo 22 jun 2022 18:00

Locatie

Sluispark Leuven