Expo
Robbert&Frank Frank&Robbert

As You Think So Shall You Become

“Whatever one frequently thinks and ponders upon, that will become the inclination of his mind.”
- Buddha - the Dvedhavitakka Sutta

“Become what you think”
- Bruce Lee - Striking Thoughts

Tussen februari en juni 2022 landt het kunstenaarsduo Robbert&Frank Frank&Robbert in de Leuvense publieke ruimte met een combinatie van projecten. Ze nodigen ons uit om hun wereld van symbolische beeldtaal, doe-het-zelf rituelen en voortekenen te ontdekken. Ze maken van Leuven voor even een Robbert&Frank Frank&Robbert sneeuwbol voor de lente; een betoverende ervaring.

Betekenisvolle ontmoetingen staan centraal in de praktijk van Robbert&Frank Frank&Robbert. Ze kunnen plaatsvinden tussen een individu en een beeld/een zin, tussen twee personen onderling, of tussen verschillende mensen in een collectieve ervaring. Hun werk getuigt van hoop, weerstand en een wakker zijn in de wereld.


Curator: Karen Verschooren

Openingsmoment: Go Away Sorrow of the World - large

Zaterdag 12 februari, 16:00 - 18:00, Sluispark

Op een grote verlichtingspaal is een banner gemonteerd waarop te lezen staat ‘Ga weg leed van de wereld’, een mantra dat in 2008 bedacht werd door Frank&Robbert Robbert&Frank en sindsdien in verschillende fysieke vormen verschijnt. Wees welkom voor de officiële inhuldiging van dit tijdelijke monument (of monumentale werk). Verwacht een gezellig ritueel rond vuurkorven, met Go away sorrow of the world-soep, een streepje muziek, speeches en een golden shower.

Artist Talk: Robbert&Frank Frank&Robbert

di 22 maart 19:00, SLAC

In hun artist talk gaat kunstenaarsduo Robbert&Frank Frank&Robbert dieper in op hun praktijk in het algemeen en de projecten in de context van hun tentoonstelling: As You Think So Shall You Become. Ze nemen je mee in hun wondere wereld vol symbolische beeldtaal, doe-het-zelf rituelen en voortekenen, en nodigen je uit om zelf aan de slag te gaan met een door hen ontworpen DIY flatback shrine!

Robbert&Frank Frank&Robbert

Sinds 2012 gaan Frank en Robbert door het leven als het kunstenaarsduo Robbert&Frank Frank&Robbert. Deze intense samenwerking vormt de basis voor hun artistieke praktijk en symboliseert hun visie op vriendschap, collectiviteit, samenspel en kennisdeling. Samen realiseren ze een multidisciplinair oeuvre van objecten, prints, installaties, video's, acties in de openbare ruimte en cross-over performances op de grens tussen kunst en theater. Met hun werk verhouden ze zich actief tot de globale samenleving en formuleren ze vragen en poëtische alternatieven. Hun werk was te zien in solotentoonstellingen in o.a. Fred&Ferry Gallery (Antwerpen), Croxhapox (Gent), Netwerk (Aalst), Lage Egal Gallery (Berlijn), Buda (Kortrijk) en Be-Part (Waregem), en in groepstentoonstellingen in o.a. Baro Gallery (Sao Paulo), Charlama Contemporary Art Gallery (Sarajevo), Panthera Art Space (Brussel), Belvédère (Rotterdam), KW Institute for Contemporary Art (Berlijn), Dr. Guislain Museum (Gent) en BOZAR (Brussel).

Ze studeerden in 2012 af met een masterdiploma beeldende kunst aan het KASK Gent. Sinds januari 2021 worden ze vertegenwoordigd door Fred&Ferry Gallery (Antwerpen).

za 12 feb 2022 10:00 - za 18 jun 2022 18:00

Locatie

Publieke ruimte Leuven

Prijs

GRATIS