Courtesy of the artists
Expo
Robbert&Frank Frank&Robbert

Baksteen: Go Away Sorrow of the World

Met een subtiele kunstintegratie zegenen Robbert&Frank Frank&Robbert de vernieuwde site van STUK. Het mantra ‘Go Away Sorrow of the World’ werd in 2008 door het kunstenaarsduo bedacht en werkt als een schaduw waarvan het concept altijd hetzelfde blijft maar waarvan de fysieke drager van tijd tot tijd verandert. Het werd eerder verwerkt in een ritueel, ingebouwd in een opvouwbare houten koffer, op een pin gedrukt en op een gigantische lantaarnpaal in het Sluispark gemonteerd.

Baksteen - Go Away Sorrow of the World is een onderdeel van het tentoonstellingsproject As You Think So Shall You Become waarmee Robbert&Frank Frank&Robbert de publieke ruimte van Leuven innamen met een combinatie van projecten in de lente en zomer van 2022.

Curator: Karen Verschooren

Frank&Robbert Robbert&Frank

Sinds 2012 gaan Frank en Robbert door het leven als het kunstenaarsduo Robbert&Frank Frank&Robbert. Deze intense samenwerking vormt de basis voor hun artistieke praktijk en symboliseert hun visie op vriendschap, collectiviteit, samenspel en kennisdeling. Samen realiseren ze een multidisciplinair oeuvre van objecten, prints, installaties, video's, acties in de openbare ruimte en cross-over performances op de grens tussen kunst en theater. Met hun werk verhouden ze zich actief tot de globale samenleving en formuleren ze vragen en poëtische alternatieven. Hun werk was te zien in solotentoonstellingen in o.a. Fred&Ferry Gallery (Antwerpen), Croxhapox (Gent), Netwerk (Aalst), Lage Egal Gallery (Berlijn), Buda (Kortrijk) en Be-Part (Waregem), en in groepstentoonstellingen in o.a. Baro Gallery (Sao Paulo), Charlama Contemporary Art Gallery (Sarajevo), Panthera Art Space (Brussel), Belvédère (Rotterdam), KW Institute for Contemporary Art (Berlijn), Dr. Guislain Museum (Gent) en BOZAR (Brussel).

Ze studeerden in 2012 af met een masterdiploma beeldende kunst aan het KASK Gent. Sinds januari 2021 worden ze vertegenwoordigd door Fred&Ferry Gallery (Antwerpen).

@r_en_f @stukleuven #Doorsofperception #asyouthinksoshallyoubecome #gawegleedvandewereld

do 8 jun 2023 11:00 - ma 4 sep 2023

Locatie

STUKterras