Expo
Robbert&Frank Frank&Robbert

Masterclass DIYShrines

Gratis masterclass door Robbert&Frank Frank&Robbert op 22 maart in Maakleerplek.

In het kader van het tentoonstellingsproject As You Think So Shall You Become geven Robbert&Frank Frank&Robbert een masterclass rond DIYShrines. De gratis masterclass is gericht naar een publiek van kunstenaars met een praktijk in beeldende kunst, performance, en installatiekunst.

Vertrekpunt van de masterclass is het werk DIYShrines; een flat-pack versie van een schrijn of klein heiligdom bedoeld om zelf mee aan de slag te gaan. Wat is de zin/onzin van hedendaagse rituelen? Welke rol kunnen kunstenaars hierin spelen, welke impact kunnen ze hebben? Waar ligt de balans tussen sturend ontwerpen en ruimte laten in participatieve kunstpraktijken? In de workshop gaan we doorheen gesprek en het concreet bezig zijn met een eigen DIYShrine op zoek naar antwoorden.

Curator: Karen Verschooren

Bekijk hieronder enkele sfeerbeelden van de masterclass

PRAKTISCH

  • gratis
  • voertaal : Nederlands
  • max. 25 deelnemers
  • Locatie: Maakleerplek, Stapelhuisstraat 13/15, 3000 Leuven

! Deze masterclass is te combineren met de gratis artist talk van Robbert&Frank Frank&Robbert, diezelfde avond 22 maart om 19:00 in SLAC.

Frank&Robbert Robbert&Frank

Sinds 2012 gaan Frank en Robbert door het leven als het kunstenaarsduo Robbert&Frank Frank&Robbert. Deze intense samenwerking vormt de basis voor hun artistieke praktijk en symboliseert hun visie op vriendschap, collectiviteit, samenspel en kennisdeling. Samen realiseren ze een multidisciplinair oeuvre van objecten, prints, installaties, video's, acties in de openbare ruimte en cross-over performances op de grens tussen kunst en theater. Met hun werk verhouden ze zich actief tot de globale samenleving en formuleren ze vragen en poëtische alternatieven. Hun werk was te zien in solotentoonstellingen in o.a. Fred&Ferry Gallery (Antwerpen), Croxhapox (Gent), Netwerk (Aalst), Lage Egal Gallery (Berlijn), Buda (Kortrijk) en Be-Part (Waregem), en in groepstentoonstellingen in o.a. Baro Gallery (Sao Paulo), Charlama Contemporary Art Gallery (Sarajevo), Panthera Art Space (Brussel), Belvédère (Rotterdam), KW Institute for Contemporary Art (Berlijn), Dr. Guislain Museum (Gent) en BOZAR (Brussel).

Ze studeerden in 2012 af met een masterdiploma beeldende kunst aan het KASK Gent. Sinds januari 2021 worden ze vertegenwoordigd door Fred&Ferry Gallery (Antwerpen).

di 22 mrt 2022 14:00 - 17:00

Locatie

Maakleerplek
  • Stapelhuisstraat 13/15
  • 3000 Leuven

Prijs