Robbert&Frank Frank&Robbert. Doors of Perception - zomeringreep. ontwerptekening
Expo
Robbert&Frank Frank&Robbert

DOORS OF PERCEPTION. ZOMER / WINTER

Doors of Perception is een muurinstallatie van het Gentse kunstenaarsduo Robbert&Frank Frank&Robbert in twee delen. Op de muur naast de ingang van SLAC (Dirk Boutslaan 60-62) kan je de winteringreep terugvinden. Aan Abdij van Park, ter hoogte van de moestuin, vind je zomeringreep terug. Twee punthoofdventjes, abstracte versies van Robbert & Frank, openen een deur naar een zomer- en winterlandschap met bizons. De bizon of Amerikaanse buffel staat symbool voor overvloed, en de samenvoegende kracht tussen het spirituele en aardse. In de muurtekening aan de Abdij worden de punthoofdventjes vergezeld door een dansende bende die bijeen komt om de zonnewende te vieren.

Doors of Perception zijn onderdeel van het tentoonstellingsproject As You Think So Shall You Become. In het kader van datzelfde project kan je in het Sluispark nog tot 22 juni de installatie Go Away Sorrow Of The World terugvinden.

Curator: Karen Verschooren

Met dank aan Stad Leuven, SLAC, Abdij van Park

Frank&Robbert Robbert&Frank

Sinds 2012 gaan Frank en Robbert door het leven als het kunstenaarsduo Robbert&Frank Frank&Robbert. Deze intense samenwerking vormt de basis voor hun artistieke praktijk en symboliseert hun visie op vriendschap, collectiviteit, samenspel en kennisdeling. Samen realiseren ze een multidisciplinair oeuvre van objecten, prints, installaties, video's, acties in de openbare ruimte en cross-over performances op de grens tussen kunst en theater. Met hun werk verhouden ze zich actief tot de globale samenleving en formuleren ze vragen en poëtische alternatieven. Hun werk was te zien in solotentoonstellingen in o.a. Fred&Ferry Gallery (Antwerpen), Croxhapox (Gent), Netwerk (Aalst), Lage Egal Gallery (Berlijn), Buda (Kortrijk) en Be-Part (Waregem), en in groepstentoonstellingen in o.a. Baro Gallery (Sao Paulo), Charlama Contemporary Art Gallery (Sarajevo), Panthera Art Space (Brussel), Belvédère (Rotterdam), KW Institute for Contemporary Art (Berlijn), Dr. Guislain Museum (Gent) en BOZAR (Brussel).

Ze studeerden in 2012 af met een masterdiploma beeldende kunst aan het KASK Gent. Sinds januari 2021 worden ze vertegenwoordigd door Fred&Ferry Gallery (Antwerpen).

@r_and_f @stukleuven #Doorsofperception

di 24 mei 2022 10:00 - wo 6 jul 2022 18:00

Locatie

SLAC / Abdij van Park

Prijs

gratis