© Karolina Maruszak
Geluid
Zonzo Compagnie

Roundabout #1: Tsubasa Hori (6+)

Stap binnen in deze betoverende mini-arena met Japans slagwerk en mysterieuze animatiebeelden.

Welkom in roundABOUT. De nieuwe mini-arena van Zonzo Compagnie opent voor het eerst haar deuren. Het is een ronde toverdoos, die plaats biedt aan een klein publiek en een solist en hen letterlijk omringt met video en geluid.

De eerste die de arena betreedt is de Japanse slagwerkster Tsubasa Hori. Haar wereld is die van de Taikodrum maar ze bespeelt daarnaast nog een hele reeks instrumenten. Zichzelf begeleidend op de Shamisen zingt ze liederen en vertelt.

Haar vertrekpunt is de Bon dance: een kleurrijk, feestelijk ritueel ter ere van het geestenrijk, het rijk van de voorouders dat in Japan uitgebreid gevierd wordt. Met videoprojecties van Sarah Yu Zeebroek en Willem Mertens roept ze een wonderlijke wereld op, een roundabout van veranderingen en metamorfoses. De Duitse regisseuse Vera Tussing neemt de dramaturgie van het stuk op zich en assisteert Tsubasa bij de choreografie en de regie.

PRAKTISCH

➤ Donderdag 4 november 2021 - 11:00 & 15:00
➤ Vrijdag 5 november 2021 - 11:00

➤ Duur: 40’

➤ 6+ / zonder taal, without language
➤ STUK Labozaal
➤ Tickets: €8

MONDMASKERS IN DE ZALEN, CST IN STUKCAFE

Vanaf vrijdag 29 oktober vragen we dat iedereen vanaf 12 jaar een mondmasker draagt in alle binnenruimtes in STUK, ook tijdens de voorstellingen - in de zalen, het Onthaal, de gangen, ... U heeft dus géén Covid Safe Ticket nodig voor die voorstellingen - onder meer omdat de capaciteit kleiner is dan 200 personen. Wil u vooraf of nadien iets eten of drinken in STUKcafé, dan hebt u wèl een Covid Safe Ticket nodig.

Meer info over de COVID-afspraken in STUK vindt u hier of via de link hieronder.

Scenebeelden © Karolina Maruszak

Onderdeel van Rode Hond, het kunstenfestival voor families van 30CC.

Credits

concept, muziek & muzikale uitvoering TSUBASA HORI | dramaturgie & choreografie VERA TUSSING | visueel design SARAH YU ZEEBROEK | video-animatie WILLEM MERTENS | sound design JO THIELEMANS | scenografie WOUTER VAN LOOY | Een productie van Zonzo Compagnie en ChampdAction | in coproductie met Handelsbeurs en KAAP | Met de steun van Vlaanderen
do 4 nov 2021 11:00
do 4 nov 2021 15:00
vr 5 nov 2021 11:00

Locatie

STUK Labozaal

Prijs

€8

Tags

rode hond