Geluid   /   Geluidskunst

Showcase Emerging Sound 2020 [GEANNULEERD]

STUK sluit de deuren en annuleert alle publieke activiteiten tot 13 december, na de beslissing van Federale Overheid op 30 oktober en uit solidariteit met iedereen die tegen COVID-19 vecht. Alle ticketkopers worden rechtstreeks gecontacteerd.

Zorg voor elkaar, en hou het veilig.

Maak kennis met de volgende generatie Belgische geluidskunstenaars.

Dominique ‘t Jolle
Andrés Navarro García
aRzu Saglam
Beyt Al Tapes

STUK, Q-O2 en Musica presenteren een staalkaart van nieuwe geluidskunst in België. Vier beloftevolle kunstenaars worden gepresenteerd in de vorm van een parcours door STUK. Hiervoor kregen ze de gelegenheid om hun werk verder te ontwikkelen via een residentietraject. De showcase toont de diversiteit van het Belgische geluidslandschap, van installatie over improvisatie tot performance, en geeft de volgende generatie van geluidskunstenaars een duwtje in de rug.

Dominique ‘t Jolle bouwt aan een gloednieuwe sculpturale installatie gebaseerd op haar eigen ervaring met tinnitus. Door zich in en langs het werk te bewegen, waant de luisteraar zich in het hoofd van iemand met felle oorsuizingen. Percussionist Andrés Navarro García onderzoekt dan weer de sonore kwaliteiten van een (versterkte) metalen plaat. Met de blote handen en allerlei gevonden objecten zoals stenen of buizen haalt hij de meest diverse klanken uit de plaat naar boven. Geluidskunstenaar aRzu Saglam heeft een meer filosofische aanpak: in haar installatie-performance observeert ze het gedrag van vulkanen door middel van beeld, geluid en tekst. Ten slotte bestijgt experimenteel muzikant Niets Latomme a.k.a. Beyt Al Tapes zijn koersfiets voor een repetitieve performance waarin hij fysiek tot het uiterste gaat.


i.s.m. Musica - Impulscentrum voor Muziek & Q-O2 Werkplaats
Met de steun van C-TAKT

PROGRAMMA

Dominique ‘t Jolle - Behind the Tune
Andrés Navarro García - For amplified metal plate and objects
aRzu Saglam - Further 5th phase of de-knowing
Beyt Al Tapes - Cycling for electronic raga

wo 2 dec 2020 20:00

Locatie

STUK Studio

Bijkomende info

De showcase is volzet.
Je kan je wel op de wachtlijst zetten - van zodra er plaatsen vrijkomen, brengen we je op de hoogte.