Tc Plus L Arena Kamers B foto Tom Callebaut
Lezing
TC PLUS - Tom Callebaut

Slow Space - Slow Motion (vervangt Kaspar Hamacher)

UPDATE 8.4 : KASPER HAMACHER wordt vervangen door TC PLUS – TOM CALLEBAUT
Een nieuwe naam op de affiche van de AUDITORIUM-lezingenreeks! Kaspar Hamacher kan er onverwachts niet zijn. Eerder gekochte tickets voor de lezing van Kaspar Hamacher blijven geldig. Indien je je betaalde ticket wenst te annuleren, kan je een mail sturen naar ticket@stuk.be. STUK betaalt je automatisch terug. Onze oprechte excuses voor het ongemak.

Slow Space - Slow Motion


Ruimte scheppen en mensen in beweging brengen. Bestemming: nieuwe toekomst. Dat is de droom die Tom Callebaut, oprichter van ontwerpbureau TC PLUS, wakker houdt. Vanuit de ongewone overtuiging dat ook interieurarchitectuur een reis is. Een intens en avontuurlijk proces, veeleer dan een doel op zich. Voor elk project brengt TC PLUS een team van experts bij elkaar dat samen streeft naar meer. Naar een ruimte die verbindt. Die ontstaat vanuit vertrouwen en groeit met de verbeelding. Laag per laag, in de plooi of uit de plooi, maar zich altijd lenend tot ontplooiing. Tot die nieuwe toekomst zelfs de droom overstijgt.


Interieurarchitectuur is voor Tom Callebaut van TC PLUS nauw verbonden met de snel veranderende tijd. Hij probeert de tijd niet zozeer te trotseren, maar er mee om te gaan. De snelheid van een project te tackelen met de traagheid van een proces. Een proces van borrelende dromen, intens onderzoek en veranderende plekken. Hij wil ruimtelijke contexten creëren die mensen raken, interacties stimuleren en nieuwe mogelijkheden openen. Op zoek naar meer kleur in het leven. Hierbij is lineair denken, met een logische opbouw van start tot einde, niet belangrijk. Het gaat over interacties tussen mens, vorm en identiteit, en over verschillende activiteiten: van onderzoeken tot bedenken, bouwen, beleven en reflecteren.

TC PLUS is in 1997 opgericht in Gent en kreeg vooral erkenning door de Magdalenakerk in Brugge, De Kapel van de Ontluiking in Groot-Bijgaarden en het G-Lab in Brugge. Het G-Lab is de plek waar Tom Callebaut met zijn gezin woont, maar is evenzeer een publieke oefenruimte in gastvrijheid en de output van zijn doctoraat aan de KU Leuven over ‘de genereuze ruimte, een verwevend concept voor een wereld in beweging’. TC PLUS focust zich op dit moment op het ontwerpen van genereuze ruimtes, zowel in Vlaanderen als in Nepal, Congo, Uganda, Groenland en Nederland. Meer info: www.tc-plus.be

MODERATIE: Dieter Van Den Storm, design journalist en Creative Director van MAD in Brussel

Beeld: TC PLUS - L.Arena - foto Tom Callebaut

AUDITORIUM 21/22 – SLOW SPACE
lezingenreeks architectuur, stedenbouw en design

Hoe manifesteert traagheid zich in de ruimte? Hoe ziet een traag proces eruit? Kunnen we weerstand bieden aan snelheid? Kunnen we tegengaan om over tijd en ruimte te spreken in termen van consumptiegoed? Hoe vertel je een verhaal over trage ruimte? Wie zijn de protagonisten (anti-helden) van dit verhaal? Is er een Slow Movement in opkomst? Wie zijn de ontwerpers en kunstenaars die zich bekommeren om traagheid? Hoe doen ze dat? Wat is de juiste trage attitude? De perfecte slow setting? De beste slow vibes?

PARTNERS: STUK, KU Leuven dep. architectuur, KU Leuven Cultuur, Existenz / STEUN VAN: stad Leuven, Vlaamse Overheid / SPONSORING: FEBELCEM, Vandersanden Group, Media A+ Architecture in Belgium / Ontwerp affiche: Buro Bertus

di 19 apr 2022 20:00 - 21:30

Locatie

Tweebronnen Auditorium
  • Diestsestraat 49
  • 3000 Leuven

Prijs

€9 basis
€7
STUKkaart
€5 studenten
€2,5 student KUL dep. architectuur
gratis
S&A-leden

Taal

Nederlands