Steve Gunn © Stephanie Nicole Smith
Geluid   /   Concert

Steve Gunn / Echo Beatty

New Yorkse zanger-gitarist levert al 15 jaar grandioze albums af vol virtuoos gitaarspel en heerlijke melodieën. Een double bill met Echo Beatty, dat hun nieuwe album Vision Glitch voorstelt.

PROGRAMMA

19:30 deuren + bar + expo Elise Eeraerts en Roberto Aparicio Ronda
20:00 Echo Beatty
21:30 Steve Gunn

Echo Beatty
Echo Beatty is het alter ego van singer-songwriter Annelies Van Dinter. Haar derde albums Vision Glitch komt uit in maart op het label Unday Records (bekend van o.a. Dans Dans, Millionaire). Daarop staan negen heerlijke dream popsongs volgens het gekende Echo Beatty recept: een loepzuivere zangstem, aanstekelijke melodieën, brutale gitaren en weidse arrangementen. De muziek roept flashbacks op, dromen en reflecties, waarin verleden, heden en toekomst samensmelten. Vision Glitch is zo’n album dat je gezelschap houdt als je onderweg bent. Van Dinter begon als tiener te drummen in punkbands en die punk-mentaliteit is ze nooit echt kwijtgeraakt, waarvan getuige de intensiteit en het gevoel van urgentie wanneer ze live speelt. Ze tourde al door Europa en de VS met Styrofoam en Echo Beatty maar ook als multi-instrumentalist met Bed Rugs, Trixie Whitley, Mauro Pawlowski en The Black Heart Rebellion. Voor fans van Big Thief, Cate Le Bon of Yo La Tengo.

Steve Gunn (solo)

Steve Gunn is een Amerikaanse gitarist, zanger en songwriter wiens carrière bijna twee decennia overspant. Zijn zes studio albums zijn instant klassiekers en hij werkte solo en in ensemble al samen met o.a. Kurt Vile, Mary Lattimore, Mdou Moctar en Julianna Barwick. Slimme composities, virtuoos gitaargetokkel en een heerlijk korrelige stem nemen je mee op een lichtjes psychedelische folkrocktrip. Zijn zesde studioalbum Other You uit 2021 werd opgenomen in Los Angeles, wat voor een opvallend zomerse vibe zorgde. Met een brede waaier aan samenwerkingen, delicate arrangementen en de ene oorwurm na de andere, is het tevens zijn meest complete plaat. Steve Gunn, voor het eerst in Leuven!

di 18 apr 2023 20:00

Locatie

Manhattan
  • Kolonel Begaultlaan 21
  • 3012 Leuven

Prijs

€16 (basis)
€12 (reductie)