Ignatz © Silke Sarens
Geluid   /   Concert

Ignatz • STUK Terrasconcert (uitverkocht)

De onnavolgbare Ignatz stelt zijn nieuwe album You Can’t See Me voor op het binnenplein van STUK.

Ignatz is het alter ego van gitarist-zanger Bram Devens. Gewapend met een akoestische gitaar en wat effecten creëert hij zijn eigen, mysterieuze wereld die men kan omschrijven als improvisatie-based ‘Euro blues’. De songs van Ignatz zijn spaarzaam, diepmenselijk en worden voortgedreven door een primitieve spontaniteit. Het framework is lo fi folk, maar dan binnenstebuiten gekeerd, badend in effecten, aangevreten door tapes. Zijn nieuwe 7 inch vinyl You Can’t See Me verschijnt deze maand bij KRAAK. Het is een muzikaal pareltje dat subtiel, uitgekleed en breekbaar is, met spikkels van pianotoetsen die een onverwachte laag toevoegen.

PRAKTISCH

Ingang alleen via Naamsestraat, via de buitentrap en STUK Onthaal. De deuren openen om 20:00, het concert begint om 20:30.
• De concerten vinden plaats in open lucht voor een zittend publiek, zonder afdak. Gelieve dus zelf warme kledij en een paraplu of regenjas te voorzien.
• Een mondmasker dragen is verplicht in het hele gebouw, binnen en buiten. Je mag samen zitten met je bubbel, maar hou wel anderhalve meter afstand van andere bubbels.
• We voorzien een beperkte bar : je kan een drankje bestellen bij aankomst, en dat zittend op je stoel nuttigen. Betalen kan alleen digitaal, via de Bancontact-app of Payconiq-app.
Rolstoelgebruikers bellen best even naar het nummer aan de ingang Naamsestraat, zodat een STUKmederwerker naar binnen kan begeleiden.

‘This has more to do with improvisation and its allied possibilities of transcendence and failure than running up and down 12-bar schemes at lightning speed.’

The Wire Magazine
vr 21 mei 2021 20:30

Locatie

STUK Binnenplein

Prijs

UITVERKOCHT