© Ezra Veldhuis
Performance
Bosse Provoost & Ezra Veldhuis

SUN-SET

"Laten we zonder daglicht leven als we op die manier de dood kunnen ontlopen.’ (Ik denk dat ze bang was voor de dood.) ‘Nee,’ zei de ander, ‘we zullen zowel daglicht als dood krijgen’. En daar de vrouw deze woorden in de mond genomen had, werden ze ook werkelijkheid. Er kwam licht en vreugde en dood."
- Inuït-verhaal


In SUN-SET ondernemen Ezra Veldhuis, Oshin Albrecht en Bosse Provoost een zoektocht naar een kosmogonisch moment: het ontspringen van iets uit het niets, ‘de geboorte van een wereld’. Licht speelt in verhalen over het ontstaan van de kosmos steeds een centrale en ambigue rol. Licht onthult, maar blijft zélf onzichtbaar. Het wordt nog onbevattelijker wanneer we bedenken dat zich achter het licht steeds het duister schuilhoudt. En het donker dat we menen te zien, blijkt een kleur te zijn vermomd als donker.

SUN-SET is een intieme performance waarin scenografie, licht en poëtische montageprincipes gebruikt worden om te proberen verbeelden wat zich aan of voorbij de grens van ons verbeeldingsvermogen bevindt: licht, de dood, het niets, een glimp van een god. Zo’n vergeefse onderneming kan enkel resulteren in bastaard-werelden, bevolkt door blinde zieners en sfinksen.

SUN-SET gaat op 6 februari 2020 in première in Antwerpen. Op Playground presenteren Ezra Veldhuis, Oshin Albrecht en Bosse Provoost een eerste versie, na zes weken werken.

Credits

Concept Ezra Veldhuis en Bosse Provoost | Creatie Oshin Albrecht, Bosse Provoost en Ezra Veldhuis | Geluidsontwerp Benjamin Cools | Dramaturgie Sébastien Hendrickx | Productie Toneelhuis, Kraagsteen | Coproductie Playground (STUK & M Leuven) | met de steun van Gouvernement, Kunstencentrum BUDA, de School van Gaasbeek, Kaap en tax shelter maatregel v/d belgische federale overheid, casa kafka pictures tax shelter empowered by belfius
vr 15 nov 2019 20:15
za 16 nov 2019 20:15

Locatie

STUK Labozaal

Prijs

€5

Duur

40'

Taal

Engels

Bijkomende info

Niet geschikt voor mensen met epilepsie, claustrofobie of angst voor het donker.