© Atmos Studio
Lezing

The cultural framework of digital design

Lezing in het Engels

Het multidisciplinaire kunst-, architectuur- en ontwerpbureau Atmos werkt op diverse schalen en met uiteenlopende media: het resultaat zijn zowel kleinschalige productontwerpen als grootschalige masterplannen. Het bureau werd in 2006 opgericht door Alex Haw die zich tot doel stelde om onze ruimtelijke ervaring van de wereld te verrijken en te verbeteren.

De projecten van Atmos verschillen weliswaar qua schaal en typologie, maar ontstaan telkens vanuit het voornemen om de gebruikers een memorabele ervaring te bezorgen en om immersieve, inspirerende ruimten en dingen, landschappen en momenten te creëren waarin betekenis en sensualiteit altijd samenvloeien.

Het bureau werkt op een 4-dimensionale manier om het potentieel van elk project in ruimte en tijd te maximaliseren. Als een choreograaf laat het gebruikers en kijkers bewegen in radicaal nieuwe omgevingen die al hun zintuigen aanspreken.

Alex Haw is een veelgevraagd spreker en schrijft bijdragen voor verscheidene magazines. Daarnaast leidt hij het project Latitudinal Cuisine dat mensen van over de hele wereld samenbrengt om maaltijden en ervaringen met elkaar te delen. Hij speelde ook de rol van psychopaat in Following, de debuutfilm van Chris Nolan.

Het werk van Alex Haw belichaamt de rijkdom en de contradicties van digitaal ontwerpen. Zijn werk is cultureel geïnspireerd, technisch vernieuwend, digitaal maar toch fysiek, multisensorieel, op mensenmaat … en altijd bedoeld om het welbevinden te vergroten. Atmos staat voor de brede waaier aan digitale ontwerpen die we vandaag de dag kennen en die worden gekenmerkt door geavanceerde technologieën, een multidisciplinaire benadering en samenwerking tussen verschillende disciplines.

www.atmosstudio.com

do 12 nov 2015 20:00

Locatie

STUK Auditorium

Prijs

TICKET
€9 basis
€7 STUKkaart
€5 studenten
Gratis leden Stad & Architectuur

ABONNEMENT
€60 basis
€45 STUKkaart
€30 studenten
Gratis leden Stad & Architectuu

Bijkomende info

BASISABONNEMENT (ALLE LEZINGEN DIT SEIZOEN)

ONLINE KAN JE ALLEEN TICKETS/ABONNEMENTEN KOPEN AAN BASISPRIJS.
VOOR DE OVERIGE TICKETPRIJZEN: MAIL NAAR TICKET@STUK.BE (STUDENTEN, VERMELD S-NUMMER EN OPLEIDING)

Tags

beeld