© Mohamed Toukabri
Dans
Mohamed Toukabri

The Upside Down Man (The son of the road)

De Tunesische performer en danser Mohamed Toukabri werkt al geruime tijd samen met kunstenaars als Anne Teresa De Keersmaeker, Sidi Larbi Cherkaoui, Grace Ellen Barkey en Jan Lauwers. Met The Upside Down Man (The son of the road) maakt hij zijn eerste solocreatie.

In deze dansvoorstelling beweegt Mohamed Toukabri heen en weer tussen verleden en heden, tussen twee landen, twee culturen en twee tradities, tussen kunstdisciplines en danstalen. Hij gebruikt zijn persoonlijk verhaal als een hulpmiddel om te spreken over identiteitsgevoel en perceptie in onze samenleving.

“Een genereus debuut van iemand wiens verteldrang nog lang niet is gestild”

Charlotte De Somviele (De Standaard ***)

Mohamed Toukabri onderzoekt het concept van 'tussenruimte' en confronteert het publiek met deze mysterieuze en filosofische zone, ergens tussen een verwesterde moslimachtergrond in Tunis en het wereldburgerschap dat Europese hedendaagse dans hem biedt. Hij maakt de link met het hedendaagse Afrofuturisme, dat historische gebeurtenissen opnieuw onderzoekt om een ander licht te werpen op actuele dilemma’s. Via een constant spel tussen dans, video, tekst en geluid heeft hij het over thema’s als identiteit, shock, verandering en de eeuwige ontdekkingskracht.

“In The Upside Down Man heb ik gekozen voor het autobiografische omdat ik geïnteresseerd ben in wat uniek en persoonlijk is, in het feit dat niemand anders mijn verhaal kan vertellen, omdat niemand anders de wereld door mijn ogen ziet. Net omwille van die uniciteit heeft elk mens zijn plek in de wereld. Terwijl we vaak geneigd zijn om te veralgemenen, labels te plakken of voor kant-en-klare pakketjes te gaan, wil ik tonen dat ik niet één verhaal ben: ik ben vele verhalen.” - Mohamed Toukabri

“For it is often the way we look at other people that imprisons them within their own narrowest allegiances. And it is also the way we look at them that may set them free.”

Amin Maalouf
wo 27 mrt 2019 20:30
do 28 mrt 2019 20:30

Locatie

STUK Studio

Prijs

€12 basis
€8 reductie

Taal

Engels