Geluid   /   Concert
Zonzo Compagnie

THELONIOUS (6+) / Leuven Jazz 2019

Een rollercoaster door het leven van jazzlegende Thelonious Monk, met de muzikanten van De Beren Gieren.

De voorstelling Mile(s)tones van Zonzo Compagnie, een reis door het universum van Miles Davis, was een internationale hit en toerde de wereld rond. Met THELONIOUS realiseert het gezelschap nu een vervolg waarin de muziek en de figuur van de legendarische jazzmuzikant Thelonious Monk centraal staat.

Een drummer, een pianist en een bassist nemen je mee naar het New York van de eerste helft van de 20ste eeuw. De kleine Thelonious kijkt over de schouder van z’n grote zus mee naar het pianoklavier en raakt helemaal in de ban van het instrument. Wat volgt is een rollercoaster van ontmoetingen, jamsessies, successen en een dosis pech. De even koppige als geniale Thelonious Monk volgt een grillig parcours en maakt daarbij even grillige muziek vol afwijkende harmonieën en vreemde ritmes. Het kon hem er weliswaar niet van weerhouden uit te groeien tot ‘The High Priest of Jazz’ met tal van jazzstandards op z’n naam.

Live muziek en video betrekken je bij Thelonious’ experimenteerdrang en tonen telkens weer nieuwe perspectieven. Spring mee op bebop-trein en kruip zelf in de huid van Thelonious. Met Simon Segers, Fulco Ottervanger en Lieven Van Pée van het avontuurlijke jazztrio De Beren Gieren, recent nog bekroond met een Klara Award.

▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

Een productie van Zonzo Compagnie in coproductie met Handelsbeurs, Krokusfestival, KAAP en De Grote Post. Met de steun van Vlaanderen

Muziek: De Beren Gieren (Simon Segers, drums - Fulco Ottervanger, keys - Lieven Van Pee, bas)
Regie: Benjamin Vandewalle
Video: Nele Fack (Studio Sandy)
Technisch ontwerp : Pieter Nys
Kostuums: Johanna Trudzinski
Techniek: Steven Bonticnk

Met de steun van Vlaanderen en het Creative Europe Programme van de Europese Unie.

zo 24 mrt 2019 11:00
zo 24 mrt 2019 15:00

Locatie

STUK Labozaal

Prijs

Kassa
€11 basis
€9 STUKkaart / cultuurkaart

VVK
€8 basis
€6 STUKkaart / cultuurkaart

Leeftijd

6+

Bijkomende info

Geen taal

In het kader van Leuven Jazz 2019