Stina Force © Leontien Allemeersch
Dans   /   Geluid   /   Concert   /   Geluidskunst   /   Nightlife   /   Performance

Tien Om Te Zien • Studio STUK opening night

Tien performances om te zien (en horen): Studio STUK heropent de deuren van de iconische club Manhattan

➤ Don 29.09 - 19:30 (doors)
➤ Studio Manhattan - Adres: Kolonel Begaultlaan 21, Leuven
➤ €10

PROGRAMMA

• 19:30 FREE APERO
• 20:15 HANS VAN KOOLWIJK - Balloons (geluidskunst) - 10'
• 20:25 CHARLES ATLAS - Life’s a Beach (videokunst) - 5'
• 20:35 STINA FORCE (concert/performance) - 20'
• 21:00 BRIANA ASHLEY STUART - Becoming Together (dans) - 15'
• 21:25 BODY KNOWS BETTER / SARAH LUTZ & NAÏM BELHALOUMI - Something is cooking (performance) - 15'
• 21:45 DAISY DARKPARK (concert) - 35'
• 22:30 MOONI VAN TICHEL - 40 Falls (dans) - 15'
• 23:00 BOROKOV BOROKOV (concert) - 40'
• 00:00 MIKAMAYONNAISE (dj) - 60'
• 01:00 end


Het parcours start om 19:30. De verschillende performances volgen elkaar snel op en de timetable is bij benadering. Kom dus gewoon af en laat je verrassen.

Presentatie : Laurens Mariën & Maya Mertens

• FREE APERO

Want gratis drankjes :-)


• HANS VAN KOOLWIJK - Balloons
(geluidskunst)

De Nederlander Hans Van Koolwijk is al decennia lang een begrip in de geluidskunst. Hij maakt monumentale kunstwerken vanuit een fascinatie voor akoestiek, beweging en ruimte. Voor de gelegenheid brengt Van Koolwijk een bijzondere performance met 65 met helium gevulde ballonnen. Een groep muzikanten laat de ballonnen op terwijl er lucht ontsnapt via fluitjes. Het resultaat is een spel van stijgende toonhoogtes, simpel maar doeltreffend.


• CHARLES ATLAS - Life’s a Beach
(videokunst)

Life’s A Beach (2014/2019) is een kort filmvignet van Charles Atlas, een baanbrekend figuur binnen de Amerikaanse film en videokunst. Gevormd door een 30-jarige samenwerking met Anne Lobst van het Amerikaanse feministische performance art duo DANCENOISE, ontstond het werk spontaan in de studio van The Rauschenberg Residency. Op de speelse tonen van Petula Clark’s I Know a Place zien we Anne rondlopen in tapschoenen met een badmuts op, dansend en spelend met een piepschuimen roller.


• STINA FORCE
(concert/performance)

Stina Force is een ‘one woman punk band’. De Zweedse, in Wenen wonende muzikant en theatermaker imponeert met haar krachtige stem en explosieve manier van drummen. Ze brult, sist, spuugt, slaat, gebruikt haar lichaam om een live performance te improviseren die nooit hetzelfde is.


• BRIANA ASHLEY STUART - Becoming Together
(dans)

Briana Ashley Stuart is een Amerikaanse multidisciplinaire artieste en ware ambassadrice van de traditionele Afrikaans-Amerikaans dansvorm stepping. Ze gebruikt beweging, ritme en energie om connectie te maken met haar publiek en onderzoekt hoe de geschiedenis en cultuur van kunstvormen verbonden zijn met de menselijke conditie en expressie.

In haar interactieve soloperformance Becoming Together verkent ze met het publiek via stepping de mogelijkheden om muziek te maken met het lichaam.


• BODY KNOWS BETTER / SARAH LUTZ & NAÏM BELHALOUMI - Something is cooking (performance)

De Brusselse performer en artistieke duizendpoot Naïm Belhaloumi brouwt een nieuwe performance. In Studio STUK deelt hij in sneak preview een korte work-in-progress.
#somethingiscooking: Een uitdrukking die op sociale netwerken gebruikt wordt om aan te kondigen dat er iets spectaculairs op komst is. Ironisch als je denkt aan de klimaatsverandering die van de stad een oven maakt. Er is inderdaad iets aan het koken, en dat zijn wij! En deze performance? Dat wordt een catastrofe.


• DAISY DARKPARK
(concert)

Daisy Darkpark is het alter ego van de Leuvense muzikant en multi-media experimentalist Femke Fredrix. Samen met James De Graef (Loverman) vormt ze het duo Partners, dat al eens te horen was op Artefact Sound. Dit keer bewijst ze zich als beloftevolle soloartiest, waarbij ze een fascinerende sonische wereld verkent geïnspireerd door cabaret, club sounds en dub-cultuur.


• MOONI VAN TICHEL - 40 Falls
(dans)

40 Falls
is een fragment van de performance Deep Nyx, Mooni Van Tichels afstudeerproject aan de P.A.R.T.S Studios (2021). Een lijst van verschillende vallen, als een soort alfabet, was het eerste bewegingsmateriaal ontwikkeld voor Deep Nyx. Het begon echter een eigen leven te leiden: Mooni ‘danste’ het ondertussen op gras, sneeuw, beton en op het strand. Nu legt, zwiert en gooit ze haar lichaam op de vloer van de Manhattan, tot het er één mee wordt.


• BOROKOV BOROKOV
(concert)

Het Antwerpse drietal Borokov Borokov brengt high energy shows vol stampende bassen, absurde Vlaamse teksten en knipoogjes naar punk, hardstyle en alle andere genres die je kan bedenken. Met een bak elektronica voor de neus, halen Arne Omloop (Bed Rugs), Boris Van den Eynden en Noah Melis (Shy Dog) het beste uit hun publiek naar boven. Hun laatste album De Verkeerde Fout kwam dit jaar uit en staat weer bol van muzikale heiligschennis. Een sympathieke mindfuck!


• MIKAMAYONNAISE
(dj)

De Brusselse dj Mikamayonnaise combineert in haar mixes zachte en harde stijlen, variërend van sappige ambient tot pompende acid. Melodie speelt daarbij een hoofdrol en soms bouwt ze een hele set op rond een thema uit het dagelijkse leven, zoals ‘een bad nemen’ of een ‘poolparty in Italië’. De voorbije jaren speelde ze op festivals als Dour en Horst en momenteel is ze resident bij Kiosk.

Studio STUK
Dans, Beeld & Geluid in de iconische Manhattan
i.s.m. De Hoorn

➤ BEREIKBAARHEID: De Manhattan is gelegen aan de Vaart Leuven-Mechelen. / Te voet: 20 min van het station / Met de fiets: fietssnelweg F8 en F3 / Met het openbaar vervoer: Neem buitenringbus 600 tot Engels plein / Met de auto: parking Vaartkom

➤ TOEGANKELIJKHEID: De zaal is toegankelijk voor personen met een rolstoel. Het reguliere sanitair is bereikbaar met een lift. Jammer genoeg is er geen MIVA-toilet.

➤ STUDIO CAFÉ: Ons café is steeds open vanaf 19:30. Kom vroeg, blijf hangen.

➤ SAFER SPACE: Studio STUK streeft er naar een inclusieve plaats te zijn voor iedereen. Wij nemen elke vorm van intimidatie serieus. Spreek gerust een STUK-collega of iemand van de bar aan - je herkent de STUKcollega's aan hun fluo badge.

do 29 sep 2022 19:30

Locatie

Manhattan
  • Kolonel Begaultlaan 21
  • 3012 Leuven

Prijs

€10