Frederik Croene © Marleen Nelen / Ka Baird © Paula Court
Geluid   /   Concert

Transit Late Night: Frederik Croene / Ka Baird

STUK & Transit presenteren: Transit Late Night: Frederik Croene / Ka Baird

Pure energie en explosieve stemtechnieken van de New Yorkse performer Ka Baird, naast pianist Frederik Croene die vingervlugge klanksnippers brengt op MIDI-keyboard.

Componist-pianist Frederik Croene reflecteert op zijn steeds veranderende identiteit als pianist. In zijn No Context Pieces brengt hij een vijftal korte stukken gespeeld op een MIDI-keyboard. Onder elke toets zit een geluidsfragment, van beiaard tot eend (ja, toch?). De fragmenten zijn geselecteerd uit opnames van zijn hele repertoire. Het resultaat zijn korte, vingervlugge klanksnippers die samen een een compleet nieuw en bizar verhaal vertellen. Een ironische, luchtige kijk op zijn oeuvre, dat doorgaans nogal geladen is.

Ka Baird is een grensverleggende performer, componist en sound designer gevestigd in New York City. Die staan bekend om hun energieke live shows met experimentele zang-, adem- en microfoontechnieken in combinatie met elektronica en een psychoakoestisch samenspel van fluiten en andere houtblazers. Fysieke inspanning en psychische verruiming resulteren in een onwaarschijnlijk krachtig geluid dat “danst in de ongedefinieerde marges van experimenteel geluid, performance kunst en humor." Na hun geweldige plaat Respires bij RVNG Intl in 2019 passeerde Baird de revue bij o.a. MOMA, Le Guess Who? en Museum of Contemporary Art Chicago.

➤ Vrijdag 28 oktober 2022 - 22:00
➤ Manhattan - Kolonel Begaultlaan 21, 3012 Leuven
➤ Tickets: basis €16 / -26: €14 / +65: €15 / KU/UZ Leuven personeel & studenten: €12 / Cultuurkaart KU Leuven: €8

vr 28 okt 2022 22:00
Tickets Laatste tickets Uitverkocht

Locatie

Manhattan
  • Kolonel Begaultlaan 21
  • 3012 Leuven

Prijs

€16 basis
€14 -26
€15 +65
€12 KU/UZ Leuven personeel & studenten
€8 Cultuurkaart KU Leuven