Frederik Croene © Marleen Nelen / Ka Baird © Paula Court
Geluid   /   Concert

TRANSIT Late Night: Frederik Croene / Ka Baird • Studio STUK

Studio STUK & Transit presenteren:

Pure energie en explosieve stemtechnieken van de New Yorkse performer Ka Baird, naast pianist Frederik Croene die vingervlugge klanksnippers brengt op MIDI-keyboard.

➤ Vrij 28.10 - 22:15
➤ Studio Manhattan - adres: Kolonel Begaultlaan 21, Leuven
➤ Tickets: basis €16 / -26: €14 / +65: €15 / KU/UZ Leuven personeel & studenten: €12 / Cultuurkaart KU Leuven

• FREDERIK CROENE

Componist-pianist Frederik Croene reflecteert op zijn steeds veranderende identiteit als pianist. In zijn No Context Pieces brengt hij een vijftal korte stukken gespeeld op een MIDI-keyboard. Onder elke toets zit een geluidsfragment, van beiaard tot eend (ja, toch?). De fragmenten zijn geselecteerd uit opnames van zijn hele repertoire. Het resultaat zijn korte, vingervlugge klanksnippers die samen een compleet nieuw en bizar verhaal vertellen. Een ironische, luchtige kijk op zijn oeuvre, dat doorgaans nogal geladen is.

• KA BAIRD

Ka Baird is een grensverleggende performer, componist en sound designer gevestigd in New York. Die staan bekend om hun energieke live shows met experimentele zang-, adem- en microfoontechnieken in combinatie met elektronica en een psychoakoestisch samenspel van fluiten en andere houtblazers. Fysieke inspanning en psychische verruiming resulteren in een onwaarschijnlijk krachtig geluid dat “danst in de ongedefinieerde marges van experimenteel geluid, performance kunst en humor." Na hun geweldige plaat Respires bij RVNG Intl in 2019 passeerde Baird de revue bij o.a. MOMA, Le Guess Who? en Museum of Contemporary Art Chicago.

Studio STUK
Dans, Beeld & Geluid in de iconische Manhattan
i.s.m. De Hoorn

➤ BEREIKBAARHEID: De Manhattan is gelegen aan de Vaart Leuven-Mechelen. / Te voet: 20 min van het station / Met de fiets: fietssnelweg F8 en F3 / Met het openbaar vervoer: Neem buitenringbus 600 tot Engels plein / Met de auto: parking Vaartkom

➤ TOEGANKELIJKHEID: De zaal is toegankelijk voor personen met een rolstoel. Het reguliere sanitair is bereikbaar met een lift. Jammer genoeg is er geen MIVA-toilet.

➤ STUDIO CAFÉ: Ons café is steeds open vanaf 19:30. Kom vroeg, blijf hangen.

➤ SAFER SPACE: Studio STUK streeft er naar een inclusieve plaats te zijn voor iedereen. Wij nemen elke vorm van intimidatie serieus. Spreek gerust een STUK-collega of iemand van de bar aan.

vr 28 okt 2022 22:15

Locatie

Manhattan
  • Kolonel Begaultlaan 21
  • 3012 Leuven

Prijs

€16 basis
€14 -26
€15 +65
€12 KU/UZ Leuven personeel & studenten
€8 Cultuurkaart KU Leuven