© Jessica Segall. Un-common intimacy (Tiger Touch), 2017. © Jessica Segall
Expo
Jessica Segall

Un-common intimacy (tiger touch)

In Un-common Intimacy (Tiger Touch) zwemt de Amerikaanse kunstenares Jessica Segall met een tijger. In dit surreëel doch intiem portret nemen de slow motion beelden en de onderwater soundtrack je mee naar een andere wereld waarin het onmogelijke mogelijk wordt, en het uitzonderlijke vreemd genoeg heel vertrouwd aanvoelt. De film is een verademing, een kort moment van verlossing van het alledaagse. Iets om zomaar van te genieten, of dat aanzet tot nadenken over onze verhouding tot dieren en onze ervaring van (deze) tijd.

Un-common Intimacy werd opgenomen in de private wildparken in de VS. Jessica Segall leerde er met wilde dieren omgaan, niet op dominante maar op een gevoelige en intieme manier. De private wildparken waar ze werkte, recreëren een ecologische diversiteit uit een pre-koloniaal verleden. Tijgers en leeuwen zwerven er rond op een ‘gemaaide’ versie van een Zuid-Amerikaans landschap. Terwijl ze de rol opnemen van ‘beschermers van wilde dieren’ herbevestigen de eigenaars van deze wildparken de idealen van privébezit en winstbejag uit conservatie- en entertainment, zo stelt Segall.

Un-common Intimacy (Tiger Touch) maakt deel uit van een grotere installatie Un-common Intimacy waarin Segall verder in interactie treedt met wilde dieren.

Jessica Segall

(°1978, VS)

Jessica Segall is een multidisciplinaire kunstenares die woont en werkt in Brooklyn, NY. Haar werk wordt internationaal getoond, o.a. in de Havana Biennale, de National Gallery of Indonesia, The Queens Museum of Art, the Aldrich Museum, The Inside Out Museum, The Museum of Contemporary Art, Vojvodina en The National Modern Art Gallery of Mongolia.

Ze ontving beurzen en prijzen van New York Foundation for the Arts, New York State Council on the Arts, Art Matters, The Rema Hort Mann Foundation en The Pollock Krasner Foundation. Ze resideerde in Skowhegan, The Van Eyck Academie, The MacDowell Colony, Art OMI en The Sharpe Walentas Space Program. Segall studeerde af aan Bard College en ontving haar MFA in 2010 van Columbia University.

Credits

Camera Steve Romano | Geluid Iddo Aharony | Productie met de steun van the New York State Council on the Arts, the Foundation for Contemporary Art and Cannonball / Artcenter South Florida | Ontwerp en ontwikkeling van scenografie binnenplein: Technisch team STUK
do 27 sep 2018 19:30 - vr 28 sep 2018
vr 28 sep 2018 19:30 - za 29 sep 2018

Locatie

STUK Binnenplein

Prijs

GRATIS