Tsar B
Geluid   /   Concert

UUR KULTUUR: Tsar B

Zweterige electropop met sensuele vocals, ijle viool melodieën en dieeepe bassen

PRAKTISCH

➤ Maandag 22.04 - 20:00 (doors) - 21:00 (Tsar B)
➤ STUKcafé
➤ Met KU Leuven Cultuurkaart: gratis!
➤ Zonder KU Leuven Cultuurkaart: €16

"Ik heb het gevoel dat ik tot mijn 24ste in een soort bubbel heb geleefd, dat ik niet honderd procent mijn volle potentieel zag. Ik was wel een gelukkig wezen, maar zat nog niet op de juiste plek. Ik verlaat dat gevoel op To the stars en hoop nu nieuwe ruimtes te gaan verkennen."

Tsar B is het muzikale alter ego van muzikant, producer en componist Justine Bourgeus. In haar vroege loopbaan speelde Bourgeus als violist in indiebands zoals School Is Cool. Met haar solo alter ego Tsar B verzoent ze elektronische popproducties met haar liefde voor klassieke muziek en folk. Het resultaat zijn grootse songs met passionele vocals, orkestrale arrangementen vol strijkers en synthesizers, Oosterse invloeden en elektronica-infused ritmes.

De afgelopen vijf jaar heeft Bourgeus de vruchten geplukt van haar internationale doorbraak, met lovende woorden van toonaangevende media als Billboard, NME en The Fader. Haar muziek overbrugt moeiteloos meerdere disciplines, waaronder film, dans en mode. In de nasleep van haar debuut The Games I Played (2018) en ep Unpaintable (2020), volgden samenwerkingen met o.a. Alexander Chung, Oscar and the Wolf en Nova Twins. Vorig jaar wekte ze een van de legendarische kookboeken van Salvador Dalí tot leven in de verbluffende concertfilm Les Diners de Gala. Intussen is Bourgeus veelgevraagd als filmcomponist en producer voor opkomende artiesten.

Het nieuwe Tsar B-album To the stars, dat uitkwam in maart 2023, betekende voor Bourgeus een loskoppeling van het verleden, een volledige overgave aan het nieuwe avontuur. Single auwtch is een oorwurm van jewelste en combineert de grootse dramatiek van een heartbreakanthem met een subtiele knipoog. Underwater is dan weer uitgekleed tot op het bot, meeslepend in z’n repetitieve eenvoud en … geknipt om voor een internationale doorbraak te zorgen.

Dit concert is deel van de reeks UUR KULTUUR. Met een cultuurkaart proef elke maand van een gratis concert, performance of daverende festivalavond."

ma 22 apr 2024 20:00

Locatie

STUKcafé

Prijs

€16 (basis)
gratis met cultuurkaart