Dans
Le Patin Libre

Vertical Influences

Le Patin Libre, een groep eigenzinnige schaatsers uit Montreal, brengt een duizelingwekkende hedendaagse choreografie op het ijs, verre van glitters en kitsch.

Alle voorstellingen zijn uitverkocht, maar er zijn wel nog enkele plaatsen voor de Dance Party On Ice, waarbij je zelf het ijs op kan en je danskunsten kan tonen!

wo 16 feb 2022 22:30 - 23:30
DANCE PARTY ON ICE met Le Patin Libre

Kom met Le Patin Libre dansen en glijden op het ijs!
Breng je schaatsen mee of huur er ter plekke.
Beperkte capaciteit, reservatie verplicht!

Geen glitters en kitsch, maar hedendaagse choreografie op het ijs! Le Patin Libre is groep eigenzinnige schaatsers uit Montreal. Verre van traditionele kunstschaatswedstrijden en commerciële ice shows, ontwikkelden ze een nieuw genre. Met hun verbluffende technische beheersing diepen ze de performatieve en choreografische mogelijkheden van ‘glijden’ (gliding) op het ijs uit. Sinds 2014 toert het gezelschap langs festivals en kunstencentra wereldwijd. Hun iconische creatie Vertical Influences is nu voor het eerst in België te zien op de Ijsbaan van Leuven.

In Infuences, het eerste deel van deze double-bill, verkennen de vijf schaatsers intermenselijke relaties en de banden tussen individu en groep. In Vertical neemt het publiek plaats op het ijsoppervlak en ervaart zo van dichtbij de snelheid, de luchtverplaatsingen, de sensatie, de sprongen, het kraken van de schaatsen en de kristallen die uit het ijs spatten.

Aan een duizelingwekkend ritme, met hun urban dance attitude en ongebreidelde plezier in snelheid, transformeert Le Patin Libre de ijsbaan in een arena voor choreografisch avontuur.

Kleed je warm: jas, muts en handschoenen zijn warm aanbevolen.

choreografie Alexandre Hamel, Pascale Jodoin, Samory Ba, Taylor Dilley, Jasmin Boivin (Le Patin Libre) muziek Jasmin Boivin dramaturgie Ruth Little lichtontwerp Lucy Carter kostuumontwerp Jenn Pocobene productie Le Patin Libre coproductie Dance Umbrella Festival (London, UK), the National Arts Centre (Ottawa, CA), Théâtre de la Ville (Parijs, FR) onderzoek met de steun van Jerwood Project at the Sadler’s Wells Theatre (London, UK) met de steun van Conseil des Arts et Lettres du Québec, Conseil des Arts du Canada, Conseil des Arts de Montréal

ma 14 feb 2022 20:30
di 15 feb 2022 20:30
wo 16 feb 2022 19:00
do 17 feb 2022 19:00
do 17 feb 2022 21:00

Locatie

Ijsbaan Leuven, Ondernemingenweg 1, 3001 Heverlee

Prijs

€ 24 (basis)
€ 20 (reductie)

Er komt geen wachtlijst bij uitverkochte voorstellingen.

Meer dan vijf voorstellingen?
Klik hier voor abonnementen

Bijkomende info

75’ incl. pauze

Ook voor kinderen vanaf 6 jaar

De voorstelling is jammer genoeg niet toegankelijk voor personen met een rolstoel.