Geluid   /   Concert

Voice Actor / Ameel Brecht + aftershow: Pega

Fluisterende vrijdagavond met de enigmatische Britse artiest Voice Actor en de onevenaarbare snaarvirtuoos Ameel Brecht.

PROGRAMMA

19:30 deuren + bar + expo Elise Eeraerts en Roberto Aparicio Ronda
20:00 Ameel Brecht
21:30 Voice Actor
22:30 aftershow: Pega (bar)

Ameel Brecht
Ameel Brecht is gitarist, componist en oprichter van het collectief Razen. Zijn snaarspel is breekbaar, virtuoos en getuigt van een onvoorstelbaar compositietalent. Zachte arpeggio’s, meanderende melodieën, traagheid, opnames die barsten van het leven, de kleur en de details: allemaal aspecten die melancholische stukken van Ameel Brecht kenmerken. Zijn laatste album The Locked Room kwam uit bij het label Blickwinkel. Hierop bespeelt Ameel de mandoline en een instrument dat nieuw voor hem is: de violone. Kruipt live altijd onder de huid.
— Ameel Brecht - The Locked Room (Bandcamp).

Voice Actor (live AV)
Voice Actor was oorspronkelijk opgevat als een radioproject met 109 tracks die door het label Stroom werden uitgebracht onder de noemer Sent From My Telephone. Het resultaat is adembenemend en zonder twijfel een hedendaags meesterwerk. Weirde library music, hip hop instrumentals, low fi beats, en sculpturale klankcollages passeren de revue zonder overgang, met als leidraad de stem van Voice Actor, die soms dromerig zingt als Nico of Grouper, soms ASMR-gewijs praat. De snelheid en willekeur waarmee tracks, samples, fragmenten en genres voorbijrazen knipoogt naar de vluchtige TikTok-cultuur. De vreemdsoortige kalmte en onbehaaglijke sfeer van het album werkt drieënhalf uur lang op het gemoed en laat de luisteraar achter met tal van vragen, iets wat alleen grote kunst kan.
— Voice Actor - Sent From My Telephone (Bandcamp).

Aftershow: Pega
(live)

Dit Brussels gitaartrio omschrijft zichzelf als ‘dino-post-punk’. Ze begonnen als zolderproject, verhuisden vervolgens naar de kelder en belandden uiteindelijk in de slaapkamer. Noise-rock recht van tussen de ficusplant en de servieskast. Drum, bas, gitaar en stem: prestigieuze rock 'n roll gegarandeerd!

Dat dit opus ondanks zijn ­omvang geen ­seconde verveelt, is grote kunst. Drieënhalf uur genialiteit. *****

De Standaard over Voice Actor

This album is about a struggle with the experience of reality, and about the places and zones where you cross over into a different territory. I tried to address these fixations on steel mandolin and gut-string violone.

Brecht Ameel over The Locked Room
vr 21 apr 2023 20:00 - 22:30

Locatie

Manhattan
  • Kolonel Begaultlaan 21
  • 3012 Leuven

Prijs

€16 (basis)
€12 (reductie)