
Waarom ik 40 jaar biefstuk en kaas at, en toen veganist werd
Sofie Mulders gaat dieper in op hoe landbouwdieren hun leven echt leiden en op de winst van plantaardig eten voor milieu en klimaat
In december 2019 werd journalist Sofie Mulders in één klap veganist. Twee jaar later bracht ze een boek uit over die keuze: ‘Waarom ik 40 jaar biefstuk en kaas at, en toen veganist werd’, uitgegeven bij Pelckmans.
In dit boek onderzoekt ze hoe het leven van dieren in de veehouderij eruitziet - spoiler alert: niet goed - en welke impact de productie van dierlijke producten heeft op milieu en klimaat. Ze sprak met boeren, dierenartsen, biologen en andere wetenschappers. Daarnaast wikt en weegt ze haar keuze voor veganisme, steeds onderbouwd met wetenschappelijke inzichten en feiten.
In haar lezing zal Sofie Mulders dieper ingaan op hoe landbouwdieren hun leven echt leiden - en hoe dat haaks staat op de mooie praatjes en plaatjes - en op de winst van plantaardig eten voor milieu en klimaat.
Sofie Mulders (1976) studeerde Germaanse Talen aan de KU Leuven, was tien jaar leerkracht Nederlands en Engels in het middelbaar onderwijs, en werkt sinds 2010 als journalist. Ze schrijft vooral voor De Morgen.
Waar? STUK Auditorium, Naamsestraat 96, Leuven
Wanneer? 16 maart 2025, 15:00
Taal? Nederlands
Gratis toegang, maar geef even een seintje dat je komt via deze link