© Danny Willems
Dans
hetpaleis & Voetvolk/ Lisbeth Gruwez & Maarten Van Cauwenberghe

WASCO!

Een groep kinderen, een paar dozen wasco’s, een grote voorraad verf en jazz – dat is WASCO! Tien jonge performers tussen 6 en 12 jaar bouwen from scratch een wereld, ver van die van volwassenen. Met wasco’s en verfborstels in de hand dansen ze een universum op hun voorwaarden. Het eindresultaat: een bijzonder schilderij.

Wat is dansen anders dan tekenen in de ruimte? Als vrijheid een vorm heeft, hoe ziet die er dan uit? WASCO! is een uitnodiging om buiten de lijnen te kleuren. Een explosieve actionpainting-performance. Ongeremd, chaotisch, wild en soms zacht.

"Het gaat om de spetterende energie: Wasco! zindert en betovert."

De Standaard

"Hoe heerlijk is het te beleven hoe de kinderen op de jazzy klanken vrij glijden over de verf, gaten in de lucht springen, zichzelf vol kliederen. Ze genieten volop, en dat plezier slaat over op het publiek."

Theaterkrant.nl

CREDITS

concept Voetvolk / Lisbeth Gruwez en Maarten Van Cauwenberghe choreografie Lisbeth Gruwez geluidsontwerp Maarten Van Cauwenberghe dans Lita Assam, Madeleine Camara, Yatho Claes Oussehmine, Lara Corrias, Lilith De Groof, Kymaisha Geduld, Gus Van Goethem, Martha Van Goethem, Lily Williams en Adriaan Winand artistieke assistentie Victoria Rose Roy begeleiding kinderen Fran Van Gysegem dramaturgie Koen Haagdorens scenografie Stef Stessel met steun van de taxsheltermaatregel van de Belgische Federale Overheid via Casa Kafka Pictures met dank aan Walter Meersman coproducent MA Scene National de Montbéliard internationale distributie hetpaleis & Materialise/Stéphane Noël

za 11 jan 2025 19:00
Tickets Laatste tickets Uitverkocht

Locatie

STUK Soetezaal

Prijs

€16 basis
€12
STUKkaart
€8
Cultuurkaart / -19 jaar

Abonnement samenstellen? klik hier
STUKkaart kopen? klik hier

Duur

60'