Andere

Koers in STUK - WK wielrennen 2021

Een volksfeest voor elke wielerfan en iedereen die houdt van STUKgezelligheid. Volg het WK wielrennen voor de elite vrouwen en mannen op groot en reuzengroot scherm, dompel je onder in ons mini-WK-dorp (inclusief pensen en pintjes) en strek de dansbenen op de tonen van enkele lokale helden!

PROGRAMMA

Uiteraard staat de koers centraal tijdens de WK-tweedaagse: je kan de wedstrijden bij de elite vrouwen (zaterdag) en elite mannen (zondag) integraal volgen in STUKcafé en op een reuzenscherm op het Binnenplein. Bovendien kan je je wielerhelden van heel dichtbij zien, want STUK ligt op het WK-parcours! Onze helden op twee wielen passeren letterlijk voor onze deur - de vrouwen vier keer, de mannen acht keer), de laatste keer zelfs vlak voor de slotkilometer! Geen betere plek om dit Leuvense wielerfeest mee te maken dus - en dat feest trekken we lustig door na de finish, waar we de eigen benen strekken op de tonen van Ava Eva, Preach., Exalt en Tweedehands. Ambiance!

Zaterdag 25 september
11:45 deuren open (café + binnenplein)
12:20 start elite vrouwen (uitzending op groot scherm en in het café)
16:45 verwachte aankomst
17:00 dj-sets in het café: Ava Eva, Preach. & Exalt
2:00 einde


Zondag 26 september

9:45 deuren open (café + binnenplein)
10:20 start elite mannen (uitzendingen op groot scherm en in het café)
17:00 verwachte aankomst
17:15 dj-sets in STUKcafé: Tweedehands & TBA
2:00 einde

ETEN & DRINKEN

Geen wielerfeest zonder pintjes en pensen - maar wel met een heerlijke twist. Onze chefs zorgen voor zes variaties op het klassieke broodje worst (vlees of vegan), samen met lokale partners Hoeveslagerij Ten Halve (Herent) en 't Kraaiennest (Kortrijk-Dutsel). De perfecte bodem voor een heerlijke selectie bieren uit het STUKcafé-aanbod, waar je zowel binnen van kan genieten als aan onze buitentoog.

PRAKTISCH

• Je kan STUK binnen via de Schapenstraat en via de Naamsestraat (ingang Onthaal). Opgelet: de Naamsestraat ligt op het parcours en is dus alleen te voet bereikbaar. Er zijn slechts enkele oversteekplaatsen: ter hoogte van de Charles Deberiotstraat, Hendrik Consciencestraat en de Tervuursevest.
• Het volledige parcours is op zaterdag en zondag afgesloten voor het verkeer. Als je met de fiets komt, gebruik dan de ingang Schapenstraat, want alleen daar is een fietsenparking.
• Je vindt een overzicht van alle verkeersmaatregelen via de website van de Stad Leuven.
• Dit is een Covid Safe Event. Alle info via onderstaande link.

za 25 sep 2021 11:45
zo 26 sep 2021 9:45

Locatie

STUK Binnenplein

Prijs

GRATIS met Covid Safe Ticket