Congeries on Edges courtesy of Lucinda Childs
Dans
DANCE ON Ensemble

Works in Silence by Lucinda Childs [GEANNULEERD]

STUK sluit de deuren en annuleert alle publieke activiteiten tot 13 december, na de beslissing van Federale Overheid op 30 oktober en uit solidariteit met iedereen die tegen COVID-19 vecht. Alle ticketkopers worden rechtstreeks gecontacteerd.

Zorg voor elkaar, en hou het veilig.

Een unieke inkijk in het vroege werk van dansicoon Lucinda Childs

Works in Silence biedt een unieke inkijk in het vroege werk van choreografe Lucinda Childs, een icoon uit de 20ste eeuwse dansgeschiedenis. Ty Boomershine, langdurig danser van Childs’ gezelschap, wist haar te winnen voor een samenwerking. Zes dansers van het DANCE ON Ensemble brengen een collectie van haar vroege choreografieën die in de jaren 70 te zien waren in musea, kerken en de openbare ruimte. De meeste van die dansstukken zijn sindsdien nauwelijks of zelfs niet meer getoond. Deze choreografieën hebben in hun tijd een immense invloed gehad op zowel de beeldende kunst als op een generatie van choreografen. De werken geven uitdrukking aan een kwetsbaarheid en menselijkheid. Uitgevoerd door een groep dansers met elk hun eigen rijke geschiedenis en kennis, illustreren ze de waarde van ervaring. Door alle artificialiteit en theatraliteit overboord te gooien, wordt de schoonheid en de wijsheid blootgelegd en gedeeld.
Mis dit stukje dansgeschiedenis niet, in wereldpremière ter gelegenheid van het Playground Festival (19>22.11)

Programma
Untitled Trio, Premiere June 1, 1968 - 1973 / Judson Memorial Church, New York, NY
Congeries on Edges for 20 Obliques, Premiere March 8,1975 / Y.M.C.A. Nyack New York
Katema, Premiere March 12, 1978 / Stedelijk Museum, Amsterdam, The Netherlands
Radial Courses, Premiere June 23,1976 / Washington Square Methodist Church, New York, NY
Melody Excerpt, Premiere November 3,1977 / Brooklyn Academy of Music, Brooklyn, NY

Foto 1 : Melody Excerpt, photo Nathaniel Tileston, courtesy of Lucinda Childs
Foto 2 : Congeries on Edges, courtesy of Lucinda Childs
Tekening: Score of Melody Excerpt by Lucinda Childs

Funded by the Doppelpass Fund of the German Federal Cultural Foundation

Credits

Works in Silence Untitled Trio, Congeries on Edges for 20 Obliques, Katema, Radial Courses, Melody Excerpt | Choreografie Lucinda Childs | Artistieke leiding DANCE ON Ty Boomershine | Dansers Ty Boomershine, Anna Herrmann, Emma Lewis, Gesine Moog, Ogbitse Omagbemi, Lia Witjes-Poole | Lichtontwerp Martin Beeretz | Geluid Mattef Kuhlmey | Kostuums Alexandra Sebbag | Productie DANCE ON/DIEHL+RITTER | Coproductie STUK, Münchner Kammerspiele | Gefinancierd door het Doppelpass Fonds van de Kulturstiftung des Bundes | Gecofinancierd door het Creative Europe programma van de Europese Unie in het kader van DANCE ON, PASS ON, DREAM ON | DANCE ON is een initiatief van DIEHL+RITTER gefinancierd door de Bundesbeauftragten für Kultur und Medien
do 19 nov 2020 21:00
vr 20 nov 2020 21:00
za 21 nov 2020 21:00
zo 22 nov 2020 15:00
zo 22 nov 2020 19:00

Locatie

STUK Soetezaal