© Bart Grietens
Dans
Alexander Vantournhout

Workshop acrodans ihkv Red Haired men

Workshop acrodans rond de voorstelling Red Haired Men van Alexander Vantournhout, die op 28 en 29 november in STUK staat. De workshop wordt geleid door Winston Reynolds en/of Axel Guérin, dansers uit de voorstelling.

Catabatie (acrodans)

We starten de les met de focus op de mobiliteit van de zes ‘uitersten van het lichaam’: de nek, het staartbeen, de voeten en de handen. Aangezien dit meestal de lichaamsdelen zijn die het eerst contact maken met de vloer, is het belangrijk inzicht te verwerven in de functionaliteit ervan. Er zijn tal van zaken waar we rekening mee dienen te houden bij het maximaal stretchen van bijvoorbeeld de hamstrings.

Vervolgens gaan we over tot improvisaties en puzzles vanuit houdingen op handen en voeten. Ook zal er gewerkt worden op verschillende valstrategieën (Ukemi) en elementaire "catabatics". Wat de benaming van die laatste misschien doet vermoeden, is er echter geen verband met karate. De term “catabatics” betekent letterlijk "lage(-ere)-(acro)batiek". Dit omvat acrobatische oefeningen zoals radslagen, stepovers, regenbogen, mini-rodeos en around the clock wheels..

Deze (vrij nieuwe) elementen hebben alles te maken met coördinatie en berusten niet zo zeer op virtuositeit, kracht of flexibiliteit.

Alle oefeningen worden eerst tot de basis ontleed alvorens de verdere details te bestuderen en over te gaan naar meer geavanceerde vormen van catabatics en acrobatie.

Deelnemers:

  • Deelnemer hoeft geen acrobatische of danskennis te hebben
  • Jogging broek en t-shirt
  • Drinkbus
  • 12+
wo 28 nov 2018 16:00
wo 28 nov 2018 16:00

Locatie

STUK Ateliers

Prijs

GRATIS

Tags

neem deel