Anneleen Keppens - Body Dialogues

Voor Body Dialogues initieert Anneleen Keppens conversaties met verschillende artiesten over verschillende aspecten van lichaam en dans. De uitgenodigde artiesten zijn niet altijd dansers of choreografen, maar het lichaam of beweging vormen een intrinsiek onderdeel van hun werk. Body Dialogues creëert ruimte voor actieve contemplatie en cultiveert communicatie met en over het lichaam. Door de voorkeur voor een aanpak in de diepte zijn de dialogen gespreid over meerdere maanden. De praktijk opent gaandeweg naar verschillende publieken, om meer mensen te betrekken bij het ervaren van en nadenken over het lichaam en dans.

In Body Dialogue I converseert Anneleen met schrijver Elke de Rijcke over handen, een lichaamsdeel waarmee we de wereld voelen en maken, zowel wroetend in de grond als in directe communicatie met heiligen. De handen van de schrijver weven letters samen door papier en lucht, die van de danser weven bewegingen samen door ruimte en lucht, en beide genereren een unieke vorm van communicatie.

Anneleen Keppens studeerde aan de Koninklijke balletschool van Antwerpen en aan PARTS in Brussel. Ze is actief als choreografe, danseres, artistiek medewerker en docente in binnen-en buitenland.

In 2016 ving Anneleen een persoonlijk onderzoeksproject aan, genaamd Transparency in Abstract Dance. In 2017 creëerde ze het trio The moon is the moon is the moon, in 2019 de solovoorstelling Movement Essays.

Anneleen werkt sinds 2012 samen met choreograaf Daniel Linehan/Hiatus. Zij danste in zijn voorstellingen Gaze is a Gap is a Ghost, The Sun Came, The Karaoke Dialogues, dbddbb, Flood en Un Sacre du Printemps. Ze werkt nu met Linehan aan zijn volgende creatie Listen Here.

In 2014 danste ze in Rétrospective van Xavier Le Roy in Centre Pompidou in Parijs. Tussen 2014 en 2016 toerde ze met Drumming, een repertoirevoorstelling van Anne Teresa De Keersmaeker (Rosas).

Anneleen is een veelgevraagd outside-eye voor andere choreografen en is choreografisch assistente voor Alexander Vantournhout. Ze is een gecertifieerde Somatic Movement Educator en gaf les in improvisatie en compositie bij onder andere PARTS SummerSchool en Artesis Hogeschool Antwerpen.