Anneleen Keppens - Body Dialogues

Voor Body Dialogues initieert Anneleen Keppens conversaties met verschillende artiesten over specifieke aspecten van het lichaam en dans. De uitgenodigde artiesten zijn niet altijd dansers of choreografen, maar het lichaam of beweging vormen een intrinsiek onderdeel van hun werk. Met Body Dialogues wil Anneleen een ruimte creëren voor actieve contemplatie en voor communicatie met en over het lichaam. De dialogen worden gespreid over meerdere maanden en jaren. De praktijk opent gaandeweg naar verschillende publieken, om meer mensen te betrekken bij het ervaren van en nadenken over het lichaam en dans.

In Body Dialogue I - Hands converseerde Anneleen met schrijfster Elke de Rijcke over handen, het lichaamsdeel waarmee we de wereld voelen en maken.
Body Dialogue II – Embodying Guiding Stars met choreografe en bodyworker Laura Dannequin is een zoektocht naar hoe we zowel op het werk als thuis kunnen handelen met respect voor ons lichaam en onze omgeving.
Body Dialogue III – Moving Spaces met muzikant en producer Nicolas Rombouts is een dialoog die wordt opgebouwd via improvisaties, waarin beide artiesten zich openstellen voor de ruimte waarin ze zich bevinden en deze vervolgens door hun muziek en dans laten spreken.

Anneleen Keppens studeerde aan de Koninklijke balletschool van Antwerpen en aan PARTS in Brussel. Ze is actief als choreografe, danseres, artistiek medewerker en docente in binnen-en buitenland. In 2016 ving Anneleen een persoonlijk onderzoeksproject aan, genaamd Transparency in Abstract Dance. In 2017 creëerde ze het trio The moon is the moon is the moon, in 2019 de solovoorstelling Movement Essays. In oktober 2023 gaat haar nieuwe voorstelling Blue Moon Spring in première in STUK.

Anneleen is sinds 2012 lid van Hiatus, het gezelschap van choreograaf Daniel Linehan (US/BE). Ze is een gecertifieerde Somatic Movement Educator en geeft les in improvisatie en compositie in onder andere PARTS en Charleroi Danse.