buren - SPARE TIME WORK

Melissa Mabesoone en Oshin Albrecht bereiden de voorstelling SPARE TIME WORK voor die in première gaat in november 2020.

"We zijn in dit project zowel maker als speler. De voorstelling wordt ook een soort 'plek', een installatie waar de toeschouwer op een andere manier in plaatsneemt dan in een normale theateropstellling. Onze scenografie wordt een belangrijk deel van de voorstelling en reflecteert onze beeldende achtergrond. Via tekst en spel maken we een link naar de situatie waar we in aanwezig zijn, onze eigen geschiedenis en de relatie tot het kijken en ervaren met een focus op de manier waarop we tijd 'besteden' en onze relatie tot werk."

Eind 2012 richtten Oshin Albrecht en Melissa Mabesoone het collectief buren op. Hun werk bestaat uit performances, video’s, teksten, foto’s en installaties. Ze bespelen in al die verschillende uitdrukkingsvormen thema’s als feminisme, gemeenschap, seksualiteit, popmuziek en neoliberale fantasieën. Ze maakten hun eerste film Parkways tijdens de BijlmAir residentie in Amsterdam, deden als duo een postgraduaat op het HISK en brachten bij Posture Editions het boek Confusion of Tongues uit. Hun laatste voorstelling, Blue Skies Forever, ging in de zomer van 2018 in première op Theater Aan Zee (Oostende). In mei 2019 vond in Vooruit een 3-daags programma plaats, genaamd Elaboratory, dat de verschillende facetten van hun werk belichtte, gelinkt aan het werk van anderen. De cross-over praktijk van buren wordt zowel in een beeldende kunst als theater-gerelateerde context getoond op en bij o.a. Playground (STUK/ Museum M), Vooruit, Pukkelpop, de Brakke Grond, Netwerk Aalst, Galerie Am Polylog, Z33, Gouvernement, Buda, Bâtard (Beursschouwburg / Veem House for Performance), Casco, Tatjana Pieters.

Na een introductie in de Wijsbegeerte aan de Universiteit van Gent behaalde Melissa een diploma Grafische Kunsten aan het KASK in Gent. Ze werkte voor Kunstverein in Amsterdam en speelde voor David Freeman, Assaf Gruber, Dora Garcia, Peter Aers. 2019-2020 tourde ze met Lies Pauwels' voorstelling Anatomie van Pijn (NTGent).

Oshin studeerde als beeldend kunstenaar af aan Luca School of Arts in Gent en deed een artistiek onderzoek bij a.pass in Brussel. Ze stelde haar werk tentoon en performde o.a. bij Z33, Ciap en NU Performance Festival Tallinn. In 2019 was ze co-programmator Jong Werk voor Theater Aan Zee. Samen met Ezra Veldhuis en Bosse Provoost werkte ze aan SUN-SET bij Toneelhuis.