buren - SPARE TIME WORK

Melissa Mabesoone en Oshin Albrecht bereiden de voorstelling SPARE TIME WORK voor die in première gaat in november 2021. We zijn in dit project zowel maker als speler. De voorstelling wordt ook een soort 'plek', een installatie waar de toeschouwer op een andere manier in plaatsneemt dan in een normale theateropstellling. Onze scenografie wordt een belangrijk deel van de voorstelling en reflecteert onze beeldende achtergrond. Via tekst en spel maken we een link naar de situatie waar we in aanwezig zijn, onze eigen geschiedenis en de relatie tot het kijken en ervaren met een focus op de manier waarop we tijd 'besteden' en onze relatie tot werk.

buren is een collectief opgericht door Oshin Albrecht en Melissa Mabesoone. Via performance, video, tekst, objecten, fotografie en installatie navigeren ze door ideeën over gemeenschap, huiselijkheid, gender, (kunst)geschiedenis en neoliberale fantasieën. Met een sterke visuele en muzikale drive benadert buren de scène als een kritische speeltuin, een oppervlak waarop ze continu (her)spelen. Ze verbeelden humoristische, fantasierijke en kritische realiteiten in relatie tot de omgevingen waarin zij opereren, of dat nu een specifieke locatie, een black-box of een white cube is. Hun werk werd gesteund en getoond in/door Playground festival (STUK / Museum M), Vooruit, Kaaitheater, Pukkelpop, de Brakke Grond, Netwerk Aalst, Galerie AmPolylog, Z33, Buda, Bâtard, Casco Utrecht, Tatjana Pieters. 2020-2024 maakt buren deel uit van het Europees Netwerk Apap - Feminist Futures.

Na een introductie in de Wijsbegeerte aan de Universiteit van Gent behaalde Melissa een diploma Grafische Kunsten aan het KASK in Gent. Ze werkte voor Kunstverein in Amsterdam en speelde voor David Freeman, Assaf Gruber, Dora Garcia, Peter Aers. 2019-2020 tourde ze met Lies Pauwels' voorstelling Anatomie van Pijn (NTGent).

Oshin studeerde als beeldend kunstenaar af aan Luca School of Arts in Gent en deed een artistiek onderzoek bij a.pass in Brussel. Ze stelde haar werk tentoon en performde o.a. bij Z33, Ciap en NU Performance Festival Tallinn. In 2019 was ze co-programmator Jong Werk voor Theater Aan Zee. Samen met Ezra Veldhuis en Bosse Provoost werkte ze aan SUN-SET bij Toneelhuis.